browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Zonne grote vuurbal JONGEN, BAM!

Posted by on 6 September, 2011

Kennen jullie Koppensnellers nog? Jack Spijkerman had elke week een caberetstuk waarin ze in het cafe van tante leen zaten en bekende Nederlanders op bezoek kwamen om het nieuws te bespreken. Phuket was “same same” voor mij. Natuurlijk ben ik ondertussen een bekende Nederlander en ik begaf mij daar elke avond in een Hollandse kroeg die ik daar vond. En het dagelijkse nieuws was niet mis. Ik ben blij dat ik daar levend ben weg gekomen.

Na Bangkok heb ik mijn reis voortgezet naar Patong in Phuket. Het nieuwe Pattaya van Thailand waar vele werknemers zich liggend staande houden. Eveneens de spookstad waar het niet stopt met regenen en het ene ongeval na het andere gebeurt. Patong zelf had ik snel gezien. Het bestaat uit een walkingstreet (bangla road) met veel gogo bars en prostitutie. Daarnaast heeft het een groot winkelcentrum met de standaarddingen die je in een winkelcentrum vindt, je kent het wel bioscoop, bowlingbaan, gamehallen, drie McDonalds. vele restaurants etc. Maar wat ik ook had gevonden in de zijstraat van de prostitutiestraat was een puur hollandse bar. Na het vinden van deze bar bevond ik mij hier vreemd genoeg iedere avond om te genieten van de broodjes frikandel speciaal, kroketten, mexicano’s en het Heineken bier. Overdag hield ik mij bezig met het lezen van een boek over de oorlog in de Amsterdamse onderwereld die ik van de eigenaar van de bar mocht lenen.

De eerste dag in deze kroeg was mijn oog gevallen op onderstaand artikel http://www.phuketgazette.net/archives/articles/2011/article10864.html
De nachtmarkt in het stadje was afgebrand. De markt waar de hostelmedewerkers mij nog heen wouden brengen op de dag dat ik aan kwam. Ik ben niet gegaan en de volgende dag lees je dat hij is afgebrand.

Rond 1 uur verlaat ik de kroeg om te gaan slapen en de volgende dag weer te arriveren. Komt opeens die baas tegen mij zeggen dat er brand was bij zijn buurman afgelopen nacht zo rond 2 uur. Er was water bij het stopcontact gekomen en in 1 keer zonne grote vuurbal, Bam en er was brand. Na het blussen met de hele straat had de eigenaar waterlekkage in zijn slaapkamer. Toen hij besloot om even de Bangla road op te gaan voor wat eten zag hij een Britse jongen van 20 jaar dood op straat liggen die geelectroduceerd was. http://www.phuketgazette.net/archives/articles/2011/article10877.html

Na het uitlezen van mijn boek heb ik mijn boek snel terug gebracht, nog een broodje frikandel genomen en de stad snel verlaten richting Koh Phi phi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *