browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

zo gewonnen, zo geronnen

Posted by on 12 July, 2014

Ooit was mijn buitenboordmotor van onze boot gestolen. De boot was net nieuw en de motor zat er nog maar 3 weken op. We hadden de motor nog niet goed beveiligd. Er zat een goedkoop kabelslot van de praxis op totdat we een mechanisme konden installeren waar we een duur abus slot aan konden bevestigen. Maar vanwege de tijd en investering was dat idee nog even uitgesteld. En daar heb ik voor betaald. Het slot was doorgeknipt en de motor was weg. Ik zou er ook van geleerd moeten hebben. Maar deze ezel stoot zich 2 keer aan dezelfde steen.

Ik heb in Sydney een fiets. Een mooie fiets. Ik hou van mijn fiets. Het is een Giant aluxx 6000. Redelijk wat geld waard als je hem gaat googlen. De fiets heb ik onrechtmatig verkregen. Hij stond ongebruikt met platte band weg te roesten in mijn oude flat. Hij was van de fransman die als klusjesman in de flat werkte maar ontslagen was omdat hij geld had gestolen van de huisbaas. Ik heb hem mee genomen en opgeknapt en tot mijn fiets gebombardeerd.

Aangezien ik een backpacker ben heb ik een goedkoop slot gekocht bij de K-mart voor de fiets. Ik vind 65 dollar voor een slot gewoon te duur en ik ga uit van het feit dat Australië en ontwikkeld land is zonder criminaliteit. Wellicht koop ik later nog wel een beter slot als ik er zin in heb.

Ik hou van mijn fiets en wou hem niet verkopen voordat ik aan de roadtrip begon. Ik heb daarom een fietsendrager gekocht en ik heb hem half Australië doorgereden. Het was een ware last. Iedere avond moest ik de fietsendrager verwijderen zodat de kofferbak open kon. Elke ochtend moest ik hem er weer opschroeven. Dit kost me telkens 5 miuten. Liu en Hakan waren niet blij omdat ik hem er overdag niet af wil halen waardoor ze lastig bij hun spullen kunnen. Tijdens de rit moest ik heel langzaam over drempels heen omdat de auto erg laag lach en de fiets de grond zou raken en verbuigen. De fiets heeft de nodige last veroorzaakt maar is veilig in Sydney aan gekomen.

Maar vandaag gebeurde er iets raars. Mijn fiets stond geparkeerd in de fietsenrekken voor het hostel in Sydney. Op slot met het goedkope slop van de K-mart. Mijn idee was om even naar het winkelcentrum te gaan met de fiets. Maar hij stond er niet meer. Gestolen!
Het slot zat nog om het rek, doorgeknipt, maar over een andere fiets heen. De andere fiets stond technisch gezien niet op slot en ik kon mijn slot en de andere fiets gewoon mee nemen. Iemand heeft zijn fiets voor mijn fiets omgeruild.

Als troost had ik de nieuwe fiets maar gepakt en achter mijn auto neergezet waar niemand hem ziet. Ik hield van mijn fiets, en nu is hij omgewisseld. Ik moet blij zijn dat ik tenminste nog een fiets terug heb. Maar ik wil mijn oude fiets terug. Verward liep ik naar het winkelcentrum. En opeens zag ik mijn fiets. Onderweg naar het winkelcentrum kom je langs een plein waar de arme mensen rondhangen. ‘s avonds is het hier zeer gezellig met muziek en gratis eten. En nu stond mijn fiets hier gewoon tegen een hek aan, niet op slot. De armen hebben natuurlijk helemaal geen geld om direct te investeren in een slot. Alleen maar geld om een grote tang te kopen.

Ik liep naar mijn fiets en nam hem weer mee. Ik hoopte dat de dief nog naar me toe zou komen zodat ik hem een pak rammel kon geven maar niemand zei iets. Ik nam mijn fiets weer mee en bracht hem naar mijn auto. Nu heb ik 2 fietsen.

Weer verward liep ik naar het winkelcentrum om de geplande boodschappen te doen. Maar onderweg zag ik een fietsenzaak. Misschien wel een goed idee om te investeren in een echt slot. Want ik hou van mijn fiets. Dit keer maar geen goedkop slot! Laat ik een keer leren van mijn fouten. En zo is mijn fiets nu beveiligd met een Abus slot. Alleen rijke dieven met kettingzagen kunnen mijn fiets nu nog stellen.

One Response to zo gewonnen, zo geronnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *