browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ziek in Hangzhou

Posted by on 23 January, 2011

Tijdens het schrijven van dit verslag zat ik in de trein naar Shenzhen welke ik net aan gehaald heb. Dit was van een redelijk groot belang omdat mijn visum in 2 dagen verloopt en deze trein mij naar de plaats voor Hong Kong brengt. Als ik in Hong Kong ben, ben ik het land China uit omdat Hong Kong een eigen staat is. Hier wil ik een nieuw visa aanvragen voor China om er nog 2 weken te backpacken.

Hangzhou staat bekend om zijn prachtige West Lake en het bergachtig gebied. West Lake is een supergroot bekend meer. Het eiland in het midden van het meer is zelfs als foto afgedrukt op de 1 yuan biljet van China. In Hangzhou mocht ik mij gelukkig prijzen omdat ik een verwarming op mijn hostelkamer had. Dus geen airco!!!! Joepie! Deze had ik ook wel nodig aangezien ik mij na mijn aankomst vanuit Huangshan redelijk ziek voelde. Waarschijnlijk heeft de kou mij genekt. Ik had ook helemaal geen zin om de volgende dag het meer te gaan bezoeken. Mijn lichaam was er veel te zwak voor.

Toch heb ik alle moed bij elkaar geraapt en ben ik de deur uit gegaan om het meer te gaan bekijken. Ik kreeg gezelschap van 1 van de medewerkers van het Hostel die er als vrijwilliger werkte. Deze week was zijn vakantie en hij zou terug gaan naar huis volgende om Chinees Nieuwjaar te gaan vieren. Zoals elke chinees trouwens doet met Chinees Nieuwjaar. Reizen rond deze tijd wordt mij ook afgeraden. Maar goed, het meer…….
Het was prachtig, al die mist en sneeuw en ik half ziek. Het was geweldig! Ik denk dat het meer mooier geweest was, als het een zonnige dag was geweest. Maar nu viel het best tegen.

De volgende dag rustig aan gedaan en mijn spullen weer gepakt om de trein naar Shenzhen te pakken. Een rit van 16 uur. Vanuit Shenzhen wil ik een Metro naar Hong Kong nemen en het land verlaten. Dit moet voor de 21e gebeuren. De tijd die ik nodig had om bij het station te komen heb ik redelijk verkeerd in geschat. De bussen sloten niet op elkaar aan zoals ik het wou en uiteindelijk belandde ik bij het verkeerde treinstation. De vrouw van het tourist information center wist mij te vertellen dat de bus die ik moest nemen naar het goede station er 1 uur over zou doen. Dat was balen, mijn trein zou met 55 minuten vertrekken. Dan maar de straat op gerend om een taxi aan te houden. Deze man wou het doen maar vroeg mij 80 yuan. (€ 9,50). Oke, het moet dan maar. En voor de eerste keer dat ik het niet erg vond en ik het toeteren en doordrammen waardeerde. Hij reed bijna zijn taxi aan gort om mij op tijd op het station te krijgen. En samen verbaasde we ons over de idioten die niet naar het getoeter luisteren. En hij wees op de klok met het gebaar dat het echt belangrijk was. Gelukkig redde hij het met 10 minuten speling. Nog net tijd voor een warme chocomel en een krantje zou de Daniel van de Franse filmkomedie Taxi zeggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *