browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Yangtze River cruise, 2000 years ago

Posted by on 13 January, 2011

Yangtze River cruise, 2000 years ago

Tussen Tibet en Shanghai loopt de Yangtze River. Deze gaat door een prachtig gebied en er zijn allerlei tours te boeken.

Ik deed de 3 daagse tour vanaf mijn hostel met de Brit en nog een andere Brit die we daar ontmoet hebben. De derde Brit had alleen niet alle uitstapjes geboekt. De musea had hij over geslagen, wat achteraf niet eens een slecht idee was. Met zijn drieën waren wij de enige wae Goarans (Buitenlanders) op de Chinese cruiseboot. Gelukkig was de andere Brit hier om chinees te studeren en Engels les te geven. Hij kon met de chinezen voor ons praten.

Voor de 3 daagse tour moesten we van Chongqing naar Yinyang met de bus. Daar gingen op de boot en na 2 uur hadden we al de eerste stop. Het was de Zhang Fei temple. http://en.wikipedia.org/wiki/Zhang_Fei_Temple
In het begin bleven we netjes bij de Chinese tourguide hangen. Maar toen we ons realiseerden dat het voor ons niet uitmaakt vanwege de taalbarrière zijn we onze eigen route gaan volgen. Er was wel een man die ons graag wou helpen vertalen om zijn Engels te oefenen. Hij sprak erg langzaam waar we later veel lol om hadden en vertelde ons dat de temple 2000 jaar geleden gebouwd is. Ik houd niet echt van musea en heel veel was in het chinees. Dus deze trip had er van wel uit gemogen.

De volgende morgen moesten we supervroeg opstaan voor de White emporer Town. http://www.china-yangtzecruise.com/yangtzethreegorges/jd8.htm En als je niet van musea, vroeg opstaan houdt en geen chinees kan was ook deze stop zijn geld niet waard. We moesten heel wat treden naar boven lopen waar zich de emporer city bevond. 2000 jaar oud volgens onze vertaler. Natuurlijk vertelden we de Brit die uit kon slapen en zijn geld bespaarde dat dit echt de bom was en dat hij wat gemist had.

Met Steve en AndyWaar het mooi begon te worden was de boottocht over de lesser 3 gorges dam. Een tocht van 4 uur op een rondvaartboot waarin we zelfs overstapten op een vissersboot en door een zijtak van de rivier zijn gegaan. Beetje koud maar een gebied zo mooi als de jungle. Volgens onze vertaler die de slaapverwekkende stem van de Chinese gids kon verstaan is het water 2000 jaar geleden wel 150 meter gestegen. Ik ga dat met die 2000 jaar eens opzoeken want ik vertrouw het niet helemaal meer.

De volgende dag bereikten we de 3 gorges dam en zou dit het eind van de reis worden. De ochtend een prachtige maar weer koude tocht door 1 van de gorges gemaakt in een drakenboot. Gelukkig zat er een buitenboordmotor en hoefden we maar een klein stukje zelf te peddelen op de trommel. We vaarden eveneens weer naar een prachtig gebied waar we een stuk gewandeld hebben en een theatershow bekeken hebben.

De middag bestond uit een bezoek aan het megaproject. De stuwdam. Tijdens een gesprek met onze vertaler kwam ik erachter dat hij ook economie heeft gestudeerd en een financieel manager van een hongkongs bedrijf is met 15 jaar ervaren. Best een belangrijke man. En wij maar grappen maken met zijn 2000 years ago en zijn trage Engels. Niet netjes!

Uiteindelijk bleek dat er zon 1700a 2200 jaar geleden the three kingdom period bestond. Hierna zijn er herdenkingsgebouwen zijn gemaakt om bepaalde mensen te eren. En de rivier is gestegen toen de dam af was.

Na Yichan had ik voor de eerste keer geen idee wat ik zou doen. Ik had de bus maar naar Wuhan geboekt. Oorspronkelijke plan was de yellow mountain. Maar het schijnt daar nu te koud te zijn en te veel sneeuw te liggen. Dus eerst maar naar Shanghai om daar te checken in hoeverre dat waar is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *