browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Vietnam, here we come!

Posted by on 30 January, 2011

Hee Raymond,

Hoe is het nou? Waar zit je ergens?

Ik ben mijn laatste dagen aan het slijten in Beijing. Het klinkt gek maar morgen, mijn laatste dag, ga ik naar de Chinese Muur. Overmorgen vertrek ik naar Nanning en dan met de bus de grens over richting Hanoi, Vietnam. Graag wil ik daar een tijdje rond touren op een Minsk (een 125 cc motor, ik had er ook nog nooit van gehoord). In Noord Vietnam schijnt dit super te zijn! Heb je zin/tijd/mogelijkheid om met z’n tweeën te gaan?

Graag hoor ik iets van je,

Sjoerd
En Daar zit je dan. In Hong Kong. Je visa is over 2 dagen klaar en het plan was om naar China te gaan.
Sjoerd i s een Nederlander die ik heb ontmoet in Chongqing. Hij ging daarna naar het noorden. Zijn account is http://oeoeaapie.waarbenjij.nu/
Ondanks mijn andere plannen klonk dit wel heel aantrekkelijk. Vietnam is aangenaam warm (18 graden) en Yunnan provence (zuid China) is rond 5 graden. In Vietnam vieren ze ook Chinees Nieuwjaar en het touren op zo’n motor door Vietnam was ook 1 van mijn plannen. Met zijn tweeën en met een Nederlander is dit gezelliger en veiliger.
Nadeel is dat ik voor niets een Chinees visum heb aangevraagd en nu moet gaan en wachten voor een Vietnamees visum. Ik zal moeten vliegen wat ongeveer € 150, – gaat kosten. En mijn trots dat ik vanaf sint Petersburg alles per land heb gedaan stopt hier.

Toch ga ik het doen. Waarom niet. Ik heb mijn visum voor Vietnam online aangevaagd en het formulier binnen 1 dag gekregen. Ik heb mijn vliegticket geboekt voor vrijdag de 28e. Want ja, ik wil nog steeds niet te lang in Hong Kong blijven. Dus het motto is nu….Vietnam here we come!!!!

Om China toch nog even te bezoeken voordat ik Hong Kong verlaat had ik een dagtrip naar Shenzhen gepland. Je kan als Europeaan een 5 daagse visum kopen voor alleen het Shenzhen gebied. Dat is aardig, niet? Kan ik even een nep Iphone 4 scoren en misschien wat echte Diesel broeken voor 6 euro per stuk. Dus na een rit van 1 uur met de metro naar de grens van China stond ik daar met mijn paspoort bij het visum kantoortje voor Shenzhen. Bij controle van mijn paspoort bleek dat ik al een visum had en het was niet toegestaan om er 2 te hebben. Wat ik dus moet doen is eerst mijn normale visum gebruiken. En dat kunnen ze dus vergeten met hun stomme visumregels. Het heeft ons in totaal een hele dag gekost om naar de grens te gaan. Daar te wachten en om weer terug te gaan naar het hostel. Ik snap er niets van. Visums, laat me gewoon gaan en geef me wat stempels, maar het zal wel aan mij liggen.

Voor iedereen, ik kan weer foto’s plaatsen! Dus dat betekent dat al mijn foto’s van China te zien zijn op mijn picasa. Voor ieder die de link nog een keer wil weten.
http://picasaweb.google.com/raymondjongkind
Ze zijn prachtig, maar ik waarschuw. Niet teveel in 1 keer bekijken. Het is natuurlijk 1 maand achterstand en aardig veel. Chongqing is zeker de moeite waard om te bekijken. Dat was voor mij de beste plaats in China omdat het echte China hier te zien was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *