browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tussenstand financien

Posted by on 2 March, 2011

Deze blog gaat een keer niet over mijn belevenissen en verwonderingen. In deze blog wil ik iedereen een indruk geven over de financiën die erbij kwamen kijken de afgelopen maanden.

Dit is belangrijk voor mensen die in de toekomst zo’n reis willen gaan maken. Dit is belangrijk voor mijn dierbaren die graag zouden willen weten wanneer mijn geld op is zodat ik weer thuis kom. Dit is belangrijk voor mijn neef Johan waarmee ik een soort van weddenschap heb lopen dat ik het geen jaar uit houd met mijn geld. Het is belangrijk om te laten zien voor al mijn eventuele toekomstige sponsors zoals zeilmeisje Laura ze ook heeft gekregen toen haar geld op was. http://www.rnw.nl/nederlands/article/%E2%80%98zeilmeisje%E2%80%99-laura-dekker-zoekt-sponsors Dit is ook belangrijk voor mijn collega Gladys die graag wil weten welk percentage van mijn budget naar de McDonald’s is gegaan. Kortom, belangrijk!

Om mijn uitgaven bij te houden heb ik een Excel bestand gemaakt waarin ik alles opschrijf. Per uitgave geef ik aan waaraan en voor welk land dit is uitgegeven. Na elk land maak ik het overzicht op en reken ik de gemiddeldes per dag uit. Voor de landen Rusland, China, Mongolië en Hong Kong heb een overzicht als foto in de bijlage van deze blog gestopt. (foto 1)

Per maand had ik € 1000,- in gedachten. In de eerste tabel staan mijn werkelijke uitgaven. In de tweede tabel staat over hoeveel dagen deze uitgaven waren en wat ik gemiddeld per dag heb uitgegeven. Daarna heb ik dit verrekend naar 30 dagen. Hieraan is dus te zien of ik boven of onder de € 1000,- zit. Als vierde heb ik het budget van € 1000,- naar het aantal dagen dat ik er was verrekend zodat ik weet wat ik wou uitgeven en hierover heb ik het resultaat berekend.

Over het algemeen zit ik op mijn geplande budget van € 1000,- per maan en red ik het zelfs om eronder te blijven. De aard van de uitgaven verschillen per land.
In Rusland heb ik gecouchsurfed en soms in een hostel. Het hostel op Olkhon Island was erg duur (€ 60,- 3 nachten). In het vervoer zit mijn vliegticket naar Sint Petersburg.
Mongolië was goedkoop in zijn hostels en eten maar hierin heb ik een prachtige trip van 1 week gemaakt welke erg duur was.
China vraagt heel veel geld voor zijn entrees en daarin heb ik veel met de trein gereisd. Daarentegen zijn de hostels en eten goedkoop.
Hong Kong was duur met zijn hostels en het eten. Daarentegen hoefde ik niet veel te reizen en niet veel entrees te betalen.

McDonald’s
In een van mijn vorige blogs merkte een oud collega van Over-Gemeenten op dat de McDonald’s in 2010 2% meer omzet had gedraaid. De veronderstelling was dat ik daartoe aardig had bijgedragen tijdens mijn reis. Op antwoord van de vraag van Gladys kan ik vertellen dat de omzet van de McDonald’s in 2011 met mijn bijdrage waarschijnlijk ook hoger zal liggen.

(zie foto 2 in deze blog voor overzicht)

Hong Kong is dus aardig “fout” geweest. Maar vanaf Vietnam ga ik mijn leven weer beteren aangezien ze hier geen McDonald’s hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *