browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Sint Petersburg, the story continues

Posted by on 12 November, 2010

Super!!! Al jullie berichtjes. Ik ben er erg blij mee en ik kan er goed om lachen. Het is lastig om ze allemaal persoonlijk te beantwoorden. Maar samenvattend kan ik iedereen gelijk geven als ik te horen krijg: „Waarom verbaasd mij dit nou niet,“ icm „een echte Jongkind start“ „voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten“ „Echt iets voor jou om de meest essentiële spullen niet zelf bij je te dragen“ en „tis daar nog schoner dan in jouw kamer“
Verder moeten het natuurlijk 365 dagem zijn, dat komt omdat ik 1 november 2011 als einddatum had.

Dag 2
Ik ben gebonden aan de tijden van degene bij wie ik overnacht. Zij werkt van 13.00 tot 21.30. De eerste ochtend was dus uitslapen. Daarna heb ik de sightseeing bus genomen. Deze duurde 2 uur en hiermee zag ik alle highlights van de stad. De stad bestaat vooral uit veel musea, cathedralen en kastelen. Dus eigenlijk voor mij tijd om weer snel naar de volgende stad te moven. Dit gaat zondagnacht gebeuren. Mijn treinticket naar moskou heb ik met behulp van mijn russchissche host op het station gekocht. Geen probleem.
Maar toch vervelend maar ook grappig dat ze niet allemaal engels kunnen spreken. Als ik bij de hotdogkraam wijs naar het plaatje van de hotdog die 40 roebels kost maar ze accepteert mijn 40 niet en wil 50 van me hebben (prijs van een andere hotdog met zuurkool erin). Waarom is dat dan? Alleen maar gebrabbel met af en toe het woord njet doet de oude dame tegen me. En als je bij de McDonalds vraag om alleen de burger tegen iemand die engels kan en als het tijd wordt om de betalen brabbelen ze snel de vraag „cola?“ in het engels eruit (wat dus net rusisch lijkt met hun accent) en ik zeg maar yes omdat het niet echt verstond en net zo goed „ betalen?“ kan betekenen. En dan heb je opeens een cola erbij terwijl je een hele fles drinken in je tas hebt zitten. Ik zal hier wel weer de opmerking krijgen van het Jongkind-dubbeltje maar toch moet ik het even kwijt.
Verder heb ik de tweede dag veel gelopen over de nevsky prospect. De hoofdstraat van Sint Petersburg. Ik voel me een echte rus tussen al die mensen. Het gaat net als arabier zijn in Dubai. Ik doe nu geen gel in mijn haar, dan lijk ik volledig op een rus. Alleen als ze tegen me gaan praten val ik door de mand.

Dag 3
Vandaag de hermitage bezocht. 8 uur moest ik de deur al uit omdat mijn host er ook vroeg vandoor moest vandaag. Ik had tot 23.30 dan zou ze weer thuis zijn. Hermitage was om 10.30 pas open dus je begint maar weer met slenteren door de stad. Eerst maar even de postoffice checken naar tarieven om iets op te sturen maar helaas geen engels sprekende mensen en geen tarieven op de borden in het engels

De hermitage bestaat uit 5 gebouwen. Het museum voor toeristen zat aan 3 gekoppelde gebouwen voor zover het mij erop leek. Er waren 3 verdiepingen en ik wou alles zien. Dat was een hele klus. Maar het is gelukt. Tegenover de hermitage zat de studentschool. Dat is ook een groot gebouw en ook van het hermitage. In de hermitage worden ook lessen gegeven aan basisschool kinderen, middelbare scholieren en studenten. Daar leren ze over kunst en dat kunnen studenten erbij doen naast hun huidige school (1 dag in de week). Mijn host heeft dat ook gedaan. De hermitage was verder heel mooi en er staan verschillende collecties schilderijen en geschiedenis stukken uit verschillende landen. Sommige kamers zijn ook werkelijk prachtig qua architectuur. In de hermitage zit er in elke kamer een russische oma op een stoel om te kijken of je je aan de regels houdt. „A very boring job“ als je het mij vraagt. Ik kwam er zelfs 1 tegen die moeite had om zijn ogen open te houden. Ook waren er klassen met schoolkindertjes (8 jaar) allemaal in pak en kregen een rondleiding. Ze moesten hun handen op hun rug houden en ze hadden speciaal een begeleider (een oma, niet veel groter dan de kinderen zelf) mee om dit in de gaten te houden. Ze had het er maar druk mee, want die kinderen bleven haar maar uitdagen. Grappig tafereel.

`s avonds was er een couchsurfing meeting in Sint Petersburg waar allerlei mensen die met couchsurfing te maken hebben (hosters en travvelers) die op dit moment in Sint Petersburg zijn samenkomen. Hier heb ik leuke mensen omtmoet en ben ik met een paar mensen tot 4.30 in een paar russische clubs doorgegaan. Dit was leuk maar geen goed plan. Ik denk dat het door de wodka kwam maar zo ziek van drank op de volgende dag ben ik nog nooit geweest. Ik heb vandaag dan ook maar een dag rust genomen.

Morgen moet ik van host wisselen omdat deze visite krijgt op zaterdagnacht. Morgen of zondag ga ik ook naar Pavlovski kasteel en andere uiteinden van de stad bezoeken.

See ya on next post!!!

Raymond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *