browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Osama bin Laden ontmoet in Brunei

Posted by on 10 June, 2011

Nog 1 week voor mijn broer en zus naar Bali zouden komen. Ik kijk er naar uit. In de week voor mijn ontmoeting staat Brunei en Kuala Lumpur op mijn programma. Brunei omdat dit vrij bijzonder schijnt te zijn als sultanstaat en Kuala ter verkenning voor mijn ouders die hier eind juni naar toe komen om mij op te zoeken.

Brunei, een klein staatje midden op Borneo omringd door Maleisië. Het land op zich is niet zo bijzonder en viel tegen ten op zichte van mijn verwachtingen die ik ervan had. Het was niet zo rijk en de Aziatische armoede is ook daar zichtbaar. Anderzijds is er zeker rijkdom te vinden binnen dit land. Voor toeristen bevat dit land een paar moskees met gouden koepels, wat markten, een waterdorpje, regenwoud en veel vijfsterrenhotels die hiervoor veel te dure toers aanbieden. De nep moslim die ik daar had ontmoet maakte het bezoek aan dit land een stuk leuker dan het was.

Deze op een moslim lijkende Amerikaan reist al 10 maanden lang door Europa, Rusland en Azië en had 6 maanden geleden besloten om zich niet meer te scheren. Gewoon als experimentele grap. Hij lijkt nu sprekend op Osama bin laden maar is gewoon Amerikaan. Ik had hem op de Ferry naar Brunei ontmoet en samen zijn we een hele dag de hoofdstad rondgewandeld. “Heb je wel eens het ontbijt geprobeerd in een 5 sterren hotel?” was de vraag die hij mij op een gegeven moment tijdens het wandelen stelde. “nee, hoezo?” Hij heeft dit tijdens zijn reis al meerdere malen gedaan en heeft dit geleerd van een zweed. Heerlijk is het volgens hem. Daarnaast had hij nog andere grappen die hij uithaalde zoals het binnen lopen in een 5 sterren hotel. De gratis sap in de lobby uittesten, zich helemaal laten voorlichten door de toeristen informatie, nog even gebruik maken van de luxe toiletten en weer verdwijnen. Daarnaast legde hij mij nog wat zaken uit die in mijn ogen ook een vorm van diefstal en misbruik waren, in zijn ogen is dit diefstal van corporaties die miljoenen verdienen aan ons en is dit dus geen probleem. In mijn ogen is het diefstal en kan dit niet. Het is dus net hoe je in je hoofd met je daden omgaat om er een goed of slecht gevoel aan over te houden.
Ook heeft deze Amerikaanse nepmoslim laten zien hoe je inkopen doet. Twee uur lang zijn we op de avondmarkt bezig geweest om ons avondeten bij elkaar te kopen. Alles ging met zware onderhandelingen en ik moet zeggen dat ik niet blij zou zijn met deze Amerikaan als klant. Hij kocht het eten meer om het spel dan om zijn honger. Toen we eindelijk aan het eten waren, ging de helft ook niet op. Heb je dan teveel betaald of niet?

De volgende dag de boot terug genomen naar Labuan om die dag daarop naar Kuala Lumpur te vliegen. Kuala was de tussenstop die ik moest maken om in Bali te komen. Hier ben ik een paar dagen gebleven. Zoals eerder gezegd, puur ter verkenning omdat mijn ouders en een goede vriend mij eind juni komen opzoeken.

McDonalds HalaZo heb ik samen met zes Amsterdamse Nederlanders die ik mijn hostel ontmoette het nachtleven van Kuala Lumpur verkend. We waren die nacht een ongeorganiseerd zootje Nederlanders die 1 voor 1 een exclusieve club via de achteringang aan het binnensluipen was. Reden hiervan was dat de entree regels niet naar wens waren. Minimaal 23 jaar, geen open schoenen, geen ronde kragen, geen korte broeken, entree voor jongens was 50 rm (€ 12,50-) en voor meisjes 40 rm (€ 10,-). Gezien de auto’s die eraan kwamen rijden en geparkeerd stonden leek het bijna ook nog een regel dat je minimaal in een Ferrari, lambourghini of Hummer moest aankomen. Hier stapten overigens veel Aziaten met westerse vrouwen uit. Het kan dus ook andersom in Azië.

Daarnaast ben ik naar een sauna in Kuala Lumpur geweest. In Nederland deed ik dit minimaal 1 keer per week. Tijdens mijn reis in Azië doe ik dit bijna nooit. Daarom leek het me er wel weer eens tijd voor. Via internet had ik een goed wellness center gevonden, dacht ik. Je kon er sauna doen, stoomcabina en zelfs fitnessen.
Toen ik het gevonden had ging ik naar binnen. Ik betaal mijn entree, kleed me om en ga de sauna binnen. Snel kreeg ik door dat ze op de internetsite en de tekst op de ingang iets verzwegen hadden. Ik had het natuurlijk kunnen weten met de naam “Day thermos”. Ik ben weer te naïef geweest door te denken dat dit in moslim Maleisië verboden was. Ik zeg het jullie, ik wist echt niet dat dit een homo sauna was! Daar kwam ik pas achter toen ik alleen met deze dikke lelijke oude vieze man in de sauna achterbleef. Ik gebaarde deze man snel dat hij weg moest. Ik probeerde nog te geloven dat het toeval was, maar ook de volgende vetzak die binnenkwam, bewees het.
Ik heb vervolgens nog geprobeerd om in mijn korte broek gewoon serieus te gaan fitnessen. Zodat ik niet voor niets entree heb betaald. Maar ook tijdens mijn sessie in dit kleine zaaltje verschenen de niet serieuze fitnessers opeens van alle kanten. Als deze mensen nu eens serieus zouden gaan fitnessen, hadden ze niet in een homo sauna hoeven rondhangen voor hun seks. Ik heb mijn blunder hierna maar zo snel mogelijk hersteld en ben zo hard als mogelijk we gerend.

Na deze twee activiteiten heb ik Kuala Lumpur genoeg verkend om mijn ouders en Ernst een uitstekende tijd te geven in Kuala Lumpur en om mijn reis voort te zetten naar Bali. Hier zal dan eindelijk mijn wederontmoeting met mijn broer en zus plaats vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *