browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Not a nice job!

Posted by on 13 September, 2013

In heel Azië geld de regel, geen wc-papier door de wc spoelen! Ik ben hier al een lange tijd geweest, dus dit wist ik. Maar ik was het vergeten. Op zich geen probleem in Europa, totdat zich het probleem voordoet op de camping. Nooit gedacht dat de oplossing zo simpel was.

Op een zaterdagavond tijdens mijn zomerbaan op een camping in Italië dit jaar. De avond voordat ik mijn vrije dag had, zou ik wat gaan drinken met mijn collega’s bij de beachbar. Het enige dat ik nog moest doen was de dagelijkse gastenronde en eten. Maar 1 van onze gasten in de mobile homes had een probleem. De wc spoelde niet meer door. Door al het wc-papier was de pijp verstopt geraakt en het opvolgende anderhalf uur werd besteed aan het openmaken van de pijp onder de mobile, het met de handen naar binnen gaan en het weghalen van de blokkade, het strooien van zand, desinfecterend water gooien over de uitwerpselen die nu onder de mobile lagen te stinken, zand halen van het strand om alles te begraven en het dicht maken van de pijp. Not a nice job! Daar gaat je vrije avond at the beachbar.

In het hostel in Koh Phangan hangen ze borden op. “Het is niet toegestaan wc-papier door de wc te spoelen. Hierdoor raakt het riool verstopt en iemand moet dit schoonmaken. NOT A NICE JOB!” Ja, ik weet dit dus uit ervaring. Waarom hebben ze deze regels niet gehad op onze camping!

 

Koh Phangan is een party eiland. Elke avond vuurshows op het strand en dansen op de tafels. En ondanks dat mijn zusje zo lief en onschuldig lijkt. Samantha weet hoe ze moet feesten. De eerste nacht werd er niet uitgerust. De andere nachten ook niet. Ze werd omschreven als de clown op het feest die iedereen aan het lachen krijgt.

Koh Phangan is mijn derde keer, maar dingen blijven me verbazen. Zoals ik al eens zei in mijn vorige reisverslagen is de politie nog al corrupt in Thailand en als farang (Thais voor buitenlander) zal de politie altijd de locals beschermen of degene met het meeste geld. De politie is de baas in Thailand en zo ook in Koh Phangan. Sinds kort is er een nieuwe politie op dit eiland. Deze nieuwe politie neemt geen smeergeld meer aan. In plaats daarvan beboeten ze iedereen met drugs op zak en is de bekende mushroom mountain niet meer bevoegd om hun wereldberoemde magic mushroom shakes te verkopen. Omdat de politie hun geld niet meer aan wil nemen. Ronduit belachelijk.

Een ander naar verhaal is het verhaal van de Engelsman die mij terugbracht naar de pont. Hij was de eigenaar van 4 hostels en 3 restaurant op het eiland. Een aardige man van tegen de 50 jaar. Hij is al 20 jaar op dit eiland en houdt van dit eiland. En dat ondanks zijn scooterongeluk van 4 jaar geleden. Midden in de nacht is hij aangereden door een Thaise taxibus. Hierdoor is hij buiten bewustzijn geraakt en moest hij met spoed behandeld worden in het ziekenhuis. Zijn slaapbeen is daar verwijderd waardoor hij nu kwetsbaar is op dat deel van zijn hoofd. Ook heeft hij zo nu en dan problemen met zijn korte termijn geheugen. De Thaise taxichauffeur is doorgereden en nooit gevonden. Ondanks dat er camera’s hingen op de hoek van de straat. Om een of andere reden stonden de camera’s deze nacht toevallig uit. De politie heeft de Engelse ondernemer verteld dat hij tegen een stenen muur was aangereden.

Mijn laatste dag in Koh Phangan had ik mij verheugd op kipsaté als ontbijt. Ik had dit al een aantal dagen op het menu zien staan maar telkens uitgesteld. Volgens het menu van het restaurant waar ik elke dag eet hadden ze die daar. En volgens het bord dat er hangt is het restaurant om 10.00 geopend. Maar bij aankomst op 10.15 was het restaurant dicht. De man was bezig met alles voorbereiden voor zijn opening en vertelde mij dat ze vandaag waarschijnlijk om 11.00 open gaan. Aziatische stijl, waarschijnlijke is hij te laat naar bed gegaan gisteren. Helaas is mijn pickup dan al ben ik weg. Geen kipsaté dus door een slechte planning. Of komt het door een teken van god omdat de kipsaté wellicht bedorven is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *