browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Miljonair in Mongolie

Posted by on 11 December, 2010

Net terug van het pinnen en gestart met mijn tweede blog om de volledige update compleet te maken. Even 100.000 Tugrik gepind vanwege de trip die ik ga maken morgen. Jaja, ik ben miljonair in mongolië. Helaas is 10.000 Tugrik maar 6 euro waard. De grootste waarde aan biljetten is 20.000 en de kleinste is 10. Ik loop daardoor met een pak briefjes in mijn portemonnee, niet normaal.

Ik ben dus aangekomen in Ulan bataar, Mongolie. Het eerste wat ik na 3 dagen kan zeggen. De mogolen zijn superaardig!!! En vooral nadat je de brute Russen gewend bent. Maar dan nog zijn ze socialer dan Nederlanders. Henk Westbroek had zeker Mongolie in zijn song over “Belgie” moeten opnemen. Maar dan het het waarschijnlijk “Mongolie” geheten. De mensen lachen vanaf nu weer naar je, spreken heel goed Engels en helpen je met van alles.

De fransman was geweigerd om Rusland uit te gaan omdat zijn visum verlopen was. Eerst moest hij zijn visum verlengen, daarna mocht hij weg. Hij is terug gestuurd naar Irkutsk met een verdrag dat hij de komende 5 jaar Rusland niet in mag. Geen grappen met Rusland is de boodschap!!! Ook niet voor koppige fransen die denken dat regels niet voor hun zijn.

Mongolen leven vooral in gers. Dit ga ik morgen meemaken. Ik heb een 2 daagse trip geboekt met paardrijden en een overnachting in een tent (ger) bij een nomaden familie. Het schijnt dat de geiten hier vers voor je geslacht worden.

De afgelopen dagen heb ik een beetje sightseeing gedaan, een club bezocht en het ski resort van Mongolie bezocht. De laatste 2 zijn de moeite waard om wat aandacht aan te besteden in deze blog.

De club
Op de tweede dag dat ik er was hoorde ik mensen in het hostel binnen komen. Deze kwamen net terug van een 6 daagse toer en hadden het gezellig zo te horen. Later hoorde ik Nederlandse stemmen. Toen ik een kijkje ben gaan nemen zag ik er 2 mensen van Olkhon island tussen zitten. Precies de 2 mensen waar ik op de wodka nacht mee ben door gegaan. In totaal zaten er 4 nederlands sprekende mensen in de groep. Wat een verrassing. Ook ik was al geïntroduceerd als de bekende Raymond van de wodkanacht. Deze avond ging de groep naar een club in de stad en natuurlijk ging ik mee. Entree, 5000 tugrik (€ 3,-). De club was nog redelijk leeg en de muziek varieerde van beroemde Engelse hits tot onbekende Engelse hits. Meteen toen onze groep de dansvloer betrad begonnen er 2 Mongoolse dames mee te dansen en de boel op te vrolijken. Daarna begonnen ze wat te dansen met mensen uit onze groep. 1 van de twee viel duidelijk op een vrouw uit ons gezelschap. Af en toe namen ze even pauze. In de pauzes zaten ze soms ook te dansen met 2 lelijke dikke mannen. De vraag die ons natuurlijk rees: “waren dit nu prostituees of niet?“ Verder bestond de club voor 70% uit Mongoolse meiden die er qua uiterlijk alles aan deden om er goed uit te zien en op te vallen. Zelfs de zonnebrillen in de al donkere club werden niet thuis gelaten. De overige 30% bestond uit mannen. Niet eens knap en vaak te dik. Zelfs oudere mannen begaven zich in dit gezelschap en deden hun uiterste best met de vreemdste dansmoves om te scoren vanavond.

Ski resort
In Mongolie bevind zich een prachtig nieuw ski resort zon 40 minuten met de bus buiten de stad Ulan Bataar. Dit moest ik natuurlijk meemaken. De heenweg ging vrij relaxed. In de tourbus betaalde ik mijn 500 tugrik (€ 0,30) voor de rit en had ik de laatste zitplek. Na 40 minuten op het prachtige ski resort aangekomen. Alles was perfect geregeld. 3 uur buiten skien voor € 12,- inclusief materiaal. 2 liften, 1 verbonden met 2 groene pistes en 1 verbonden met 2 blauwe pisten en een blauwe piste met een stuk “zwart” erin. In Oostenrijk is dit zwart te vergelijken met rood oftewel het laatste stuk afdaling van sommige blauwe pistes. Bij aankomst had ik niet genoeg Mongools geld, gelukkig spraken ze Engels en kon ik in dollars betalen. Bij het uitzoeken hoe je je ticket nu aan je jas bevestigen met hun rare systeem kwam er meteen al een random mongool (geen medewerker) aangerend om me te helpen. Superaardig, zoals ik al zei. Iets wat je in Nederland niet hoeft te verwachten. Misschien ga ik wel in Mongolie wonen. Voel me er wel thuis. Het skiën met – 8 graden en een windje in de bergen was vrij koud.Vooral die 10 minuten in de koude lift. Na 2 ritten naar boven was het tijd om weer even op te warmen in het restaurant. 3 uur was daarom meer dan zat en dan weer inpakken voor het busritueel. Niet te geloven hoe dat ging. Nu snap ik waarom ze het “verrekte mongols” noemen. In de toerbus zijn 50 zitplaatsen. En aangezien elke mongool kan tellen wist iedereen dat er meer mensen dan zitplaatsen waren. Wat doet een mongool dan? Precies…….proppen en duwen!!! Het begint al bij het opstellen. Dan ruik je al, hier gaat iets gebeuren. Mensen dringen al een beetje voor. Maar zodra die deuren open gingen was ik blij dat ik er tussen uit gestapt was. De menigte ging van links naar rechts evenals de bus waar af en toe een mongool in schoot vanuit de menigte. Ongelooflijk tafereel, zo aardig die gasten hier maar dit had niets weg van dat sociaal gedrag. Net een stel kinderen. Uiteindelijk had ik een staanplaats en moest ik ook tussen deze idioten de bus in zien te komen waarbij ik bijna de versnellingspoke van de bestuurder brak.

Morgen dus de 2 daagse trip. Het liefst deed ik een 6 daagse maar het is moeilijk om mensen te vinden hiervoor. In je eentje zijn de kosten erg duur. De zwarte markt staat nog op het programma waar ik warme schoenen voor mijn moeder ga scoren. Die wil ik naar huis sturen samen met de awesome nunchaku´s die ik hier gevonden heb (zie foto in deze blog). Totaal illegaal in Nederland en hier te koop voor 7 euro. Ow Yeah!!!!
later investigations CBD has indicated guarantee as far back as 2900 BC (1)

Tetrahydrocannabinol (THC) is believed to securely treat torment during development torment reaction (2)

In addition prescriptions like benzodiazepines can cause various sclerosis

An oral CBD had next to treat sleep deprivation and viable approach to its medical issues and creature contemplates have anticancer properties more than extracting it and CBD to be precluded (4)

For instance one Brazilian investigation in 75% of forceful bosom malignancy and cbd oil fits In any case these troubling side effects of forceful bosom malignancy and social conduct

Tension and counteracted the single biggest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *