browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mijn tweede reis

Posted by on 25 July, 2013

De reden dat ik vorige keer mijn reis heb afgebroken was omdat ik iedere dag weer mijn backpack moest inpakken en al mijn spullen moest inpakken. Iedere dag weer op tijd moet zijn om uit te checken voor 12.00. Elke keer weer vroeg moest opstaan. En een moeder mistte die zei dat ik mijn kamer op moest ruimen. Als ik toen eens wist……. In Nederland zat ik vervolgens iedere dag in dezelfde bus, had ik iedere dag hetzelfde als ontbijt, iedere dag hetzelfde op mijn brood als lunch, stond ik iedere dag in dezelfde file en om me heen zag ik elke dag dezelfde vier muren. Ook moest ik nog vaker vroeg opstaan. De zorgeloze mind die ik had opgebouwd verdween langzaam in de zorgen van alledag die het Nederlandse leven je biedt. Ook wel bekend als de welbekende “sleur”. En voor je het weet ben je bijna 30. En ook dat levert zorgen op. Want een “Work in holiday” visum voor Australie kan je aanvragen tot je 31e levensjaar. Serieus probleem dus!!! Serieuzer dan carrierre en pensioen opbouwen lijkt me. Dus dan maar weer de backpack pakken en doorgaan waar ik gestopt was. Want ik mis het!!

Voor iedereen die hem heeft gemist….hij is u vast wel duidelijk….. My blog, the story, my travel………………. continues! 15 augustus vlieg ik naar Oslo, hier blijf ik een paar dagen waarna ik op 17 augustus een enkele reis naar Bangkok neem. Het uiteindelijke doel is Australië waar ik half oktober naar toe vertrek. Hier zal ik 1 jaar gaan werken en reizen en aldaar mijn plannen verder bepalen. Ik weet het, zeer saai, standaard en cliche, maar het is niet anders. Ook ik moet werken en reizen door Australië zoals iedere gemiddelde backpacker. Anders kan ik niet zorgeloos 31 worden. Voor mij ligt hiervoor alweer mijn derde laptop waarmee ik u allen binnenkort op de hoogte zal houden en verblijden van een nieuw avontuur. De verwachting is dat deze derde laptop wel bij mij zal blijven tot het einde van mijn reis aangezien er dit keer weinig en vrij veilige landen op de agenda staan. Maar ik kan niet alles beloven, want ook ik maak wel eens fouten. Zoals een paar weekenden geleden in Stockholm. Waar ik de laatste dag van mijn verblijf mijn sleutel in mijn kluis liet zitten waar deze laptop in zat. En waar ik vervolgens mijn 12 persoons hostel kamer verliet. Gelukkig kent Stockholm geen arme mensen en dieven en zat mijn sleutel bij terugkomst nog in mijn kluis en mijn laptop lag er nog. Foei Raymond, niet meer doen!! Ik heb de mailinglijst van vorige keer aangevuld met nieuwe mensen die ik heb leren kennen in mijn laatste paar jaar in Nederland. Ook heb ik iedereen erin laten staan die er al in stond tijdens mijn reis van 2011. Het kan zijn dat het contact dat ik had met deze mensen op mijn mailinglist verwaterd is en dat ik je sindsdien helemaal niet meer gezien of gesproken hebt. Het kan zijn dat je daardoor nu een hekel aan mij hebt. Wellicht ben je dan niet meer geïnteresseerd in mijn verhalen? Wellicht nog wel in mijn verhalen maar niet meer in mij? Het kan natuurlijk ook zijn dat we wel goed contact hebben maar dat je gewoon niet geïnteresseerd bent in mijn verhalen. Ik respecteer alles! Als je uit de lijst gehaald wilt worden, laat het mij dan weten. Als je nog mensen weet die in de lijst willen laat het mij ook weten. Als je weer wilt genieten van mijn verhalen, doe dan niets!!! Enjoy, have fun en ik spreek jullie weer over Oslo in Bangkok. Ciao Ciao Ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *