browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mijn 30e verjaardag

Posted by on 7 November, 2013

Wanneer je 25 wordt, denk je erover na. Nog 5 jaar en je bent 30. Dit wordt altijd gevierd met een groot feest. Het is een belangrijk feest. Je 30e verjaardag. En je denkt erover na hoe die zal zijn. Wat je zult gaan doen. Waar je het zal gaan vieren. Maar wie had ooit gedacht dat hij zijn 30e verjaardag in Australië zal vieren. Ik in ieder geval niet toen ik 25 werd en erover nadacht.

Mijn 30e verjaardag was super. De ochtend stond ik vroeg op. Vandaag ging ik eerst met een fransman een uitzendbureau bezoeken 1 uur van de plaats waar we verblijven. De fransman noemde het een bullshit. We mochten naar binnen, gegevens invullen, kopie van ons paspoort en we mochten naar huis. 10 minuten werk. De fransman had het gezien en is naar huis gegaan. Ik heb nog meer uitzendbureaus bezocht en mezelf voorbereid op mijn verjaardag.

Vandaag heb ik mezelf tijdens de lunch getrakteerd op een heerlijke vette doner kebab, patat en frisdrank voor 10 dollar. De kebab was niet zo goed als de kebab in Nederland, maar na 1 week brood met pindakaas een verrukkelijke beleving. Voor mij lag een doos met 24 blikjes van het goedkoopste bier die ik zojuist gescoord heb bij de Aldi even verderop. En dat voor maar 25 dollar. Normaal kost een krat bier van 24 flesjes hier 50 dollar. Dit bier was natuurlijk als voorbereiding op de avond. Het feest kan niet op.

In de loop van de dag heb ik steeds meer mensen verteld over mijn verjaardag. En velen zouden erbij zijn in de garage. Zelf had ik wat cake gekocht maar dit was overbodig. 1 van de jongens had dat al gedaan voor me en kwam de garage inlopen met cake en sterretjes erin. Het bier vloog erin en de cake was super. Totdat….. het bier er weer uit vloog. Ik heb gewoon te veel gedronken op mijn 30e verjaardag. Hoe is dat nu toch gebeurt? Iedereen was bezorgd om me maar de fransman waar ik die ochtend mee op pad ging had de beste mindset. Het is allemaal oke. Zei hij. Ik moet even overgeven, daarna is er weer ruimte voor meer. Een mindset waar ik van houdt. En dat was waar. Want het is waar. Ik heb veel geld besteed aan dat bier. Bier is hier 3 keer duurder dan in Nederland. Zonde om al dat bier dat nog over is te laten staan. Een paar uur later zat ik gewoon weer aan het bier.

Het was een mooie verjaardag. Nooit gedacht dat hij zo mooi zou worden. Gefeest met een Franse, een zweed, een paar Duitsers, een paar Scandinaviërs, een Amerikaan en Engelsen. Helaas geen Nederlanders. Maar dat is het leven.

2 Responses to Mijn 30e verjaardag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *