browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Met Ferry op onderzoek door Thailand

Posted by on 9 August, 2011

Voor de tweede keer ben ik Thailand in gegaan en het land leert me toch telkens weer nieuwe dingen.

Thailand, wat voor land is dat nu eigenlijk? Voor ik erheen ging hoorde ik vele verhalen. Alles was goedkoop, het is paradijs. En natuurlijk waar het om bekend staat. Thailand, dat is het land van goedkope prostitutie. Een aantal mensen die ik in Nederland al kon waren er al heen gegaan. De één geeft openlijk toe dat hij daar genoten heeft van de betaalde seks. De ander schijnt ze zelf te versieren en er niet voor te betalen. Hij noemt zichzelf “een echte player” wat tot grote irritaties leidt bij een paar van zijn vrienden die hem wakker willen maken maar nog nooit in Thailand geweest zijn. Klinkt allebei aannemelijk maar toch staat dit tweede in groot contrast met het eerste. Is het echt mogelijk? Of houdt degene die denkt dat hij “een player” is in Thailand een lapje voor zijn ogen? Met de wetenschap dat ik niet in de trucs van deze vrouwen zal vallen is het voor mij de missie om dit uit te zoeken en eens dieper in de gedachtewereld van de vrouwen in de prostitutie te duiken.

Mijn eerste keer in Thailand in april hebben jullie kunnen lezen hoe ik met een paar gogo girls heb gesproken over het fenomeen. Ook ben ik naar Pattaya geweest en heb ik vele oude mannen met van die 20-jarige meisjes gezien. Mijn beeld was na twee weken vrij compleet. De vrouwen doen het voor het geld en een betere toekomst en de mannen voor de seks.

De tweede keer kom je nieuwe vrouwen en nieuwe gedachtes tegen. In de bus van Langkawi naar Bangkok sprak ik met een 19 jarig onschuldig meisje. Druk bezig met haar studie en onderweg naar haar familie voor “the holidays”. Haar dromen waren zoals elk Nederlands meisje zou hebben. Studie afmaken, daarna de verpleging in of een andere goede baan. Maar sommige van haar vriendinnen begonnen al grappen te maken over het feit dat ze een westerling moesten zoeken als vriend. Want dan heb je geld. Daarna benadrukte ze dat het maar een grap was. Maar ik wees haar erop dat dit voor velen in Thailand realiteit is. Dit meisje weet dit dus nog niet, maar de Thaise cultuur trekt deze meisjes langzaam in deze gedachtegang en daar start het allemaal. Ik wens haar het beste.

In Khaosan Road in één van de bars heb ik een vrouw ontmoet met een Nederlandse vlag als halsketting. Zij sprak werkelijk Nederlands en is bezig met de integratiecursus om een Nederlandse identiteit te krijgen. Zij heeft namelijk een Nederlandse vriend. Momenteel had ze kanker maar dit is genezen. Over een paar maanden zou ze naar Nederland vertrekken om de cursussen te voltooien en examen te doen. Over de relatie met haar man heb ik weinig gesproken. Ze zijn beiden rond 35 jaar.

Op Koh Phangan in een Duitse bar gezeten. Twee jongens uit Noorwegen ontmoet. Voor de ene jongen was het zijn eerste keer in Thailand. Hij was naar Changmai geweest en smoorverliefd geworden op een meisje. Volgens hem was het geen prostitué maar echte liefde. Zijn ogen sprankelden helemaal. Hij betaalde wel al haar drankjes. “Ja, zo hoort dat hier in deze cultuur” zegt hij. Daarnaast was de seks gratis. In mijn ogen grijze prostitutie en zo ook in die van zijn vriend die hem tevergeefs probeert wakker te schudden. “Tja, zijn eerste keer in Thailand, hij snapt het nog niet.” Zegt zijn vriend.

In dezelfde Duitse bar met de pokerdealster gepraat. Zij was 30 jaar en heeft twee relaties achter de rug. Één met een Thaise man en één met een westerse. Zij wist mij te vertellen dat Thaise mannen slechte mannen zijn. Hun denkwijze over een relatie is “old school”. Haar man vertelde haar precies wat ze wel en niet mocht doen. Het huis was te klein als ze één ding fout deed maar de man kan alles doen wat hij wil.
Daarna heeft ze het uitgemaakt en heeft ze een westerling gevonden. Hier had ze een hele goede relatie mee. De man woonde in Thailand en ze hadden beiden een goede baan. Ze was zelfstandig en dit wou ze ook. De vrouwen die op geld uit zijn noemde zij “de slechte Thaise vrouw” volgens haar zijn 90% van de Thaise vrouwen slecht. In haar ogen deed ze het goed voor haar westerse man. Toch heeft hij het uitgemaakt. “Een pauze” wou hij hebben. Één dag later vond ze hem in bed met een andere vrouw.

De pokerdealster zelf weet niet meer wat een goede of slechte man is. Ik weet wel dat het dus mogelijk is om een goede Thaise vrouw te vinden tussen al deze prostitutie vrouwen. Maar die zijn moeilijk te vinden. Na de eerste keer Thailand dacht ik mijn beeld vrij helder te hebben. Na de tweede keer ben ik weer in de war geraakt. Is het nu mogelijk om terug te komen uit Thailand en te zeggen dat je “een player” bent of niet? Het blijft een mysterie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *