browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Melbourne naar Adelaide

Posted by on 31 August, 2014

Ik ben laat, ik loop achter. Ik heb 2 maanden gereisd door Australie maar nooit de tijd genomen voor de blogs. Ik heb veel mee gemaakt, het was super, ik heb veel fotos. Dus laat ik de serie van de road trip maar afmaken zodat de herinnering blijft bestaan. Ik had al geblogd van Sydney naar Melbourne. Hier is de blog van het tweede deel van de reis.

In Melbourne is Hakan in de auto gestapt. Voor iedereen die Hakan is vergeten. Met hem ben ik op een illegale manier vuurwerk gaan kijken in Sydney. Met zijn drieën zullen we de weg vervolgen naar Adelaide via de great ocean en daarna de outback in naar Alice springs. Hoogtepunten van de reis zullen de 12 appostelen worden en Adelaide, waar volgens velen geen bal te beleven is. Dit gedeelte van de reis gaat 1000 kilometer worden.

Muzikaal duoDe great ocean road is de weg van Melbourne naar Adelaide. Een bekende touristische weg. Maar niet zo interessant als het winter is. Vele stranden zijn te koud en de zon die het beeld prachtig moet maken is er niet. Maar dat maakt het niet minder druk. Alle bussen met chinezen en andere toeristen rijden doorgaans over deze weg. Dachten wij even een stop te maken voor een foto van de great ocean road. Stoppen er binnen 5 minuten ineens 3 bussen met chinese toeristen en is het niet meer mogelijk om een foto te maken zonder mensen. Gelukkig krijgen de Chinezen maar 5 minuten de tijd van de busschauffeur en is het alsnog gelukt met de foto.

z 12 appostelenOok bij de 12 appostels weten de Chinezen een grote show te maken. Ze nemen niet eens de tijd om echt naar de appostels te kijken. Ze komen naar het uitkijkpunt, beginnen meteen met fotos schieten en lopen weg naar het volgende uitkijkpunt. Één Chinees liep zelfs met 2 cameras om zijn nek en de fotos werden achter elkaar geschoten.

De weg na de great ocean road was lang en saai. Nog niet zo lang en saai als dat het later zou worden in de outback, maar het Zuid Australisch landschap is degelijk wel een stuk saaier dan het landschap van New South Wales en Victoria. Het is minder heuvelachtig, langere rechte wegen en meer eentonig. Vlak voor Adelaide beginnen er opeens wat bergen maar Adelaide zelf ligt weer op een vlak landschap.

Adelaide is een kleine stad die we in 1 dag gezien hebben en waar we weer even tot rust konden komen. Vanaf hier staat de grote trip door de outback ons te wachten. Dit is het onbewoonde gebied van Australie. Een gebied waar je niet zonder water wilt komen te zitten, een gebied waar je niet met autopech wilt komen te zitten en een gebied waar je niet zonder benzine wilt komen te zitten. Het is 1600 kilometer naar Alice Springs vanaf Adelaide.

Nog een paar foto’s voor een impressie van de reis.

z great ocean road allen

Met zijn drieën op de Great Ocean Road

z voorbereiding nacht

Het voorbereiden van ons kamp

z morgen uitzicht

Dit is wat je ziet vanuit de auto bij het wakker worden in de morgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *