browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Je leven maken of breken

Posted by on 23 April, 2011

In Bangkok ging het al mis. Ik wou naar een ander gedeelte van de stad maar er was geen goedkope dorm room in de enige guesthouse in deze omgeving. Daar betaalde ik dus meer dan wanneer ik had gebleven op de Khaosan Road. Plus de taxirit die voor niets is geweest.
Ik ben daarna helemaal naar Khorat afgereisd voor niets. Geen brommerverhuur te bekennen. Daarnaast slaap ik weer in een veel te dure kamer. Die tuktuk driver heeft me gewoon naar de duurste kamer gebracht.
Dan maar terug naar Bangkok waar ik bij iemand kon slapen. Helaas was deze persoon niet thuis wat me weer tijd en taxiritten voor niets kostte. Om 1 uur ’s nachts loop je dan met je backpack door een wijk met tuktuk chauffeurs die alsmaar vragen waar je heen gaat. Ik heb geen idee!! Thailand eet mijn portemonnee leeg en werkt op mijn zenuwen. Weet je wat ik doe, ik koop een semi automatisch geweer en ga iedereen in de omgeving neer schieten. Het is hun schuld, ze tarren me express.

En zo zijn er dus 7 doden gevallen in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn. Deze jongen gaf de maatschappij de schuld van zijn falen in de dingen van zijn leven. Een erg trieste en afschuwelijke daad. Mijn medeleven en condoleances aan de nabestaanden van de slachtoffers. Ongelooflijk zoiets.

In mijn geheugen van mijn leven zit 27 jaar en 6 maanden gedachten. En als je je ogen sluit, gaat liggen en met je gedachten een reis gaat maken door de tijd van je leven kan je de stomste details terug halen. Je kunt precies terug halen wat je op bepaalde momenten dacht, zag, zei en je gevoelens daarbij. Nooit geweten dat dat kon. Als je bijvoorbeeld aan een bepaalde plaats in Alkmaar gaat denken komen allerlei dingen naar boven die ik daar gedaan heb. Het waagplein bijvoorbeeld. Toen AZ had gewonnen stond ik hier een paar uur op een bankje te genieten van het hele festijn wat zich daar af speelde. Aantal jaren eerder toen het derde schooljaar van mijn studie was afgelopen heb ik daar vanaf 4 uur ’s middags tot 11 uur met klasgenoten een terrasje gepakt wat uitliep tot dansen in de joeys en wat uitliep tot de eerste keer in mijn leven niet meer kunnen lopen.
Ook met plaatsen in mijn vroege jeugd in Wormer kan ik de fijnste details terug halen die bijvoorbeeld tijdens het spelen op schoolpleinen of waar dan ook zijn gebeurd.
Vroeger gingen we ieder jaar naar Linnaeushof. Ook daar heb ik heel veel mooie herinneringen aan. Weer tot in de kleinste details. Die details zijn nu niet belangrijk voor de blog. Wat nu belangrijk is dat ik besef dat ik dankzij mijn ouders een mooie jeugd heb gehad.
Magisch wat je met je gedachten allemaal kan eigenlijk. Je kunt alle mooie dingen in je leven opnieuw beleven en er nog eens van genieten. Zo kan ik zelfs de eerste 5 maanden van mijn reis opnieuw beleven en mijn gevoelens op bepaalde momenten weer opnieuw herleven. Het zit allemaal ergens opgeslagen. Maar in de drukte van vandaag de dag hebben we geen tijd om dit te doen. Want we moeten geld verdienen en zien te overleven. Denken aan wat we nu moeten en morgen moeten doen en over 3 jaar willen zijn.

In Bangkok ging het al mis. Ik wou naar een ander gedeelte van de stad maar er was geen goedkope dorm room in de enige guesthouse in deze omgeving. Helaas heb ik hier geld verbast door een slechte voorbereiding van mezelf. Dat is de gok die je neemt.
Ik ben daarna helemaal naar Khorat afgereisd voor niets. Geen brommerverhuur te bekennen. Daarnaast slaap ik weer in een veel te dure kamer. Ook dat is de gok die ik nam, helaas pakte het weer verkeerd uit. Ik had niet goed op hostelworld gekeken naar de plaats waar ze hostels voor me zochten en nu moet ik op de blaren zitten. Gelukkig is er nog een tuktuk in deze stad en weet de tuktuk driver mij nog te helpen.
Dan maar terug naar Bangkok waar ik bij iemand kon slapen. Helaas was deze persoon niet thuis. Het feit dat er niemand thuis was, was niet mijn schuld. Ik had het goed afgesproken. Gelukkig leeft Bangkok dag en nacht en waren er mogelijkheden genoeg om een nieuw verblijf en zelfs een goedkoop verblijf te vinden. Ook al kost het wat moeite.

Magisch wat je allemaal met je gedachten kan. Een andere insteek van de feiten zorgen dat je dat semi automatisch geweer helemaal niet nodig heb.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *