browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Je eerste dag in Azië

Posted by on 9 October, 2013

Azië, je eerste dag is altijd een ramp. Niemand leest zich in en daar gebeurt het. Een aardige tuktuk chauffeur slaat een praatje met je aan. 20 minuten lang praat je over elkaars leven. Hij laat foto’s zien van zijn familie en zijn zoon waar hij voor werkt om naar school te gaan. Een zeer emotionele situatie speelt zich op.

De chauffeur is ook erg bekend in het gebied en hij kent nog wel een goed guesthouse. Hij brengt je naar een guesthouse van een vriend van hem. Je gaat er naar binnen, het is niet duur en je boekt een kamer, want je gunt het hem en zijn vrienden.

Nadat de chauffeur al je vertrouwen hebt gewonnen begint hij te praten over drugs. Of je samen met hem een joint wilt roken. Denkend dat je de chauffeur nu kent en kan vertrouwen beland je op de eerste verdieping van een armzalig gebouwtje wat zijn huis moet voorstellen. In plaats van een joint roken wil hij je drugs verkopen. In zijn hand naast hem zie je een stiletto die hij stiekem probeert te verbergen. Je wilt helemaal geen drugs kopen omdat je weet dat dat gevaarlijk is in Thailand. Uit angst voor de stiletto maak je alsnog de deal om ervan af te zijn.

Met enig angst om aangehouden te worden loop je terug naar je guesthouse. En net bij de laatste bocht verschijnt de politie. Je ziet er stoned uit en moet gecontroleerd worden. Natuurlijk vinden ze de drugs in je zak. De politie pakt de drugs eruit, houdt het voor je neus en zegt: “Welkom to Thailand, you have to pay!”

Je eindigt de eerste dag met het betalen van een boete van € 500,- omdat je de politieman verteld dat je niet meer geld hebt. De politieman wou € 1500,- hebben en dreigde met gevangenis. Maar een waarschijnlijk hogere politieofficier werd kwaad op de politieman en zegt tegen je dat je mag gaan en snel weg moet zijn.

En zo kan je eerste dag verlopen. Iedereen heeft zijn eerste dag in Azië. De Duitser die dit overkwam was zwaar geschokt en heeft het maar gegooid op het feit dat hij een paar arme mensen heeft geholpen die het geld goed konden gebruiken. Ik kwam hem in pai tegen en hij was nu erg relaxed. Maar een verhaal waar we allemaal van kunnen en dit soort verhalen zijn belangrijk om andere mensen in de toekomst te behoeden van de scams in Azië.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *