browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

It’s Christmas in Gili

Posted by on 16 June, 2011

Na de vorige blog die door mijn broer Dimitri is geschreven, is het nu de beurt aan Samantha. Voor iedereen die mij mist, de volgende blog zal weer door mij geschreven worden. Geniet van de blog van mijn zusje!

We hebben very cheap een reisje geboekt naar Gili Trawangan.

Onderweg naar Gili ontmoeten we Joe, een Canadees die in Australië woont en werkt voor een jaar. Hij is op weg naar Gili voor een feest, hij is die avond daarvoor alvast met voordrinken begonnen en bood ons ook een whisky/cola aan om kwart over 7 ’s ochtends, dank je wel Joe! Als we van gedachten veranderden weten we je te vinden!

Aangekomen op Gili zoeken we een accommodatie. We hebben al snel iets gevonden en gaan dus op zoek naar een tentje om lekker wat te drinken. Op zoek naar het goedkoopste bier dus. Na een poosje wandelen en borden bekijken vinden we dan eindelijk een lekkere zitplaats en goedkoop bier.
We gaan zitten en al gauw komt er een ober naar ons toe om onze bestelling op te nemen, deze man spreekt ons op zijn goedst Engels aan met: “its chrismas, can I help you”. Kerst valt vroeg dit jaar geloof ik. Hier bedoeld hij natuurlijk “excuse me” mee.

Er werd ons aangeraden om te gaan snorkelen. Dit hebben we gelukkig gedaan. We waren het water nog niet in of ik was mn broers al kwijt, nouja dan maar alleen, Raymond redt dit al 7 maanden, ik moet het ook wel 2 uurtjes alleen redden. Dit is mij goed afgegaan, ik kwam bij een groep van ongeveer 10 Nederlanders, opeens roept er een “turtle!!”. En ja hoor, daar zwom er een, een hele grote schildpad. Ik ben er achteraan gezwommen en heb hem bijna aangeraakt! Super ervaring!

Het is weer tijd voor ons dagelijkse terrasje, ze hebben tenslotte het goedkoopste bier en het is daar altijd kerst. We maken een bestelling en worden al meteen vriendelijk ontvangen alsof we ze al jaren kennen, als Boss, Friend en met handgeschud. Onze bestelling wordt weer gebracht “It’s chrismas! Enjoy your drink”.

We bestellen bij dit tentje ook regelmatig wat te eten, Dimitri wilde iets nieuws proberen “Cah Kangkung” maar wat is dat, en hoe spreek je dat eigenlijk uit? De ober zou dat wel even uitleggen met een karateschop. Tsjah Kang Koeng!!! Hij lijkt net Jacky Chan!

Wij vieren elke dag kerst hier op Gili Trawangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *