browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

In de tubing Vang Vieng

Posted by on 12 March, 2011

Voor iedereen die het zich afvraagt. Ik zit niet in Japan nog aan de kust. Ik heb niets gevoeld of gemerkt van een aardbeving.

Ik zit in het 37 graden Laos. Vorige week vrijdag mijn intrede in Laos gemaakt met een slaapbus. De rit duurde maar liefst 20 uur. En ook al heb ik zwaar teveel voor mijn kaartje betaald, toch kreeg ik een Aziatisch ligformaat bed. Dat terwijl er Aziaten waren die grotere bedden hadden en beenruimte over hadden. Maar er waren ook mensen die op de grond moesten slapen omdat ze simpelweg meer tickets verkochten dan dat er slaapplaatsen waren. Ook de grenswacht kon er wat van. We gingen een grenspost over waar het inkt erg duur was. Elk persoon betaalde 1 dollar voor zijn stempel. Bij zowel het verlaten van Vietnam als het binnenkomen van Laos. Dat is dus 1 dollar voor de corrupte ambtenaar aan de grens.

Van Vientiane waar ik aankwam ben ik de volgende dag direct doorgegaan naar Vang Vieng. Vang Vieng staat bekend als het paradijs voor Backpackers. Dit omdat alles goedkoop is en het gaat daar alleen maar om feesten. Tuben is de nickname van dat feesten. Vang Vieng heeft net als het partygedeelte in Hanoi ook weer niets met reizen te maken. Het is totaal aangepast aan de feestende jongeren. En mensen die je in Hanoi ontmoet had kom je hier weer tegen.
Tuben is jezelf in een band op de stroom van de rivier laten vervoeren. De organisatie die de banden verhuurde wou wel dat je voor 18.00 uur terug bent. De rit naar het dorp zou 2 uur duren in de band. Natuurlijk moet dat lukken als je om 14.00 start dacht ik. Ik begreep ook niet waarom ze die regel hadden. Maar in feite is tuben de nickname van allerlei party bars bezoeken die aan de rivier liggen. Bij elke bar proberen ze je naar binnen te halen en gooien ze een touw naar je uit. De bars bestaan uit dansplateaus, tarzan swings boven de rivier (wss totaal verboden in Nederland), uit een bar en uit backpackers. Ik had het net aan gered om voor 18.00 binnen te zijn. Nooit verwacht dat tuben zo raar kon zijn.
Verder heb ik in Vang Vieng niets anders gedaan dan Friends gekeken en ge wifid in 1 van de vele chillout bars die ze daar hebben. Het was echt te warm om iets te ondernemen.

Momenteel zit ik in Luang prabang waar ik een fantastische tocht over de mekong heb gemaakt naar de grot waar ze een buddha god aanbidden. Het ging in de toer om de grot maar de tocht vond ik het tien keer meer waard.
Midden in de laosaanse natuur stroomt een waterval. Ook hier ben ik geweest en hij was supermooi. De waterval bestond uit verschillende lagen en in deze lagen waren zwembaden gemaakt waardoor je erin kon zwemmen. Normaal gaan wij als Nederlanders naar een subtropisch zwemparadijs voor zoiets waar alles mooi is nagemaakt, maar hier in Laos hebben ze het midden in de natuur.

In de loop van aankomende dagen zal ik mijn reis naar het zuiden inzetten. Hier ga ik via Pakse weer een motobike huren en een rondje door het zuiden van Laos maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *