browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ik haat koffie

Posted by on 24 September, 2013

Momenteel ben ik bezig met het maken van een eigen blogwebsite. Deze wil ik op 12 oktober, vlak voor ik naar Australië ga af hebben en op verder gaan met mijn blogs. Hierdoor ben ik veel tijd kwijt achter mijn laptop en heb ik goed internet nodig. Het hostel waar ik verbleef in Chiang Mai bood geen goed internet. Om goed internet te hebben ben ik de hele dag in een coffee corner gedoken. In deze coffee corner worden ook fruitshakes en smoothies gemaakt. En dat voor maar € 0,75 tot € 1,-. Een fantastische uitvinding met dit warme weer in Thailand.

In de coffee corner werken 2 vrouwen. Omdat ik mij toch enigszins bezwaard voel bestelde ik om de zoveel tijd een fruitshake. Alles ging perfect. Totdat de Engels sprekende vrouw weg ging voor een boodschap. Mijn eerste shake welke gemaakt werd door deze vrouw beviel mij wel. Dit was een heerlijke kokos shake maar speciaal voor mij gemaakt en niet op het menu te vinden. De tweede was een flop. Bananenmelk met ijs. Meer ijs dan bananenmelk. De derde moest weer zo’n kokos shake worden had ik besloten. Vanwege de afwezigheid van de Engels sprekende vrouw bestel ik mijn shake daardoor bij de andere vrouw. Maar dit ging lastiger dan gedacht. Gewoon “same same” zeggen werkte niet. Ze was er niet bij de eerste keer en had geen idee wat ik eerder had besteld. Engels sprak ze totaal niet, ze wist niet eens de namen van de shakes in het Engels. Dan maar iets aanwijzen op de kaart waar ook de Thaise vertaling bij staat. Het is niet anders. Maar ook niet slecht, want nu staat er een aardbeiensmoothie op mij te wachten. Ondanks alles probeerde ze toch haar collega nog te bellen die niet opnam. Ik snap niet waarom want volgens mij moet alles nu goed komen.

Na een kwartier wachten komt ze aanlopen met een shake die niet rood is maar bruin. Één slok ervan leert mij dat ik een koffieshake heb gekregen. En ik HAAT koffie! Vies, vies, vies. Hoe in godsnaam kan je Aardbei verwarren met koffie? Hij staat niet eens in het rijtje bij de aardbijen smoothie op de kaart. Dus verkeerd aangewezen is het niet. Ik ga tevergeefs terug om te vertellen dat dit fout is, Maar ze spreekt echt geen woord Engels. Ze kan verder nog zo lief zijn maar ik drink dit ding niet op.

Voor iedereen die een goede opleiding heeft gedaan maar geen baan in Nederland kan vinden. In Chiang Mai is er hoop voor je! Bij terugkomst van mijn Engels sprekende held bleek dat deze vrouw geen school heeft gedaan. Ze kan geen Engels lezen en spreken maar ook geen Thais lezen. Alleen Thais spreken. Dus ze heeft maar wat gegokt met mijn bestelling. En zoiets werkt in een luxe coffee corner met veel buitenlandse klanten. Gelukkig heeft de Engels sprekende vrouw alsnog mijn koffieshake omgeruild voor een aardbeien smoothie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *