browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het oude huis

Posted by on 29 May, 2014

Het werd gekker en gekker. Zo gek dat Liu haar zelfs wou slaan. “Lack of brain!” Noemt hij het, en wijst naar zijn hoofd. Ze is egoïstisch en denkt alleen maar aan geld. De enige deal die ze kent is is een Lose – Win deal waarbij de lose voor jou is en de win voor haar. Zelfs in een meningsverschil is de enige juiste mening de mening van haar. En als je het daar niet mee eens bent. Dan is ze teleurgesteld in je.

Het gaat om onze huisbaas in Chatswood. Ze spoort van geen kant. In mijn eerste ontmoeting kon ik er nog mee lachen. Haar gedrag moet je met een korrel zout nemen. Ze zeurt om de badslippers die niet gebruikt worden. Het licht dat onnodig aanstaat. Ze houd mij verantwoordelijk voor het licht op de gang omdat hij voor onze deur hangt wat op zich komisch is. Ook al ga ik af en toe zelfs mijn bed uit om hem uit te zetten als iemand ‘s nachts naar de wc is geweest. Ze heeft er schijt aan als je nog ligt te slapen en ze heeft je nodig. Dan klopt ze gewoon op je deur en blijft je naam roepen tot je op doet waarna ze je kan vragen of je de badslippers wel gebruikt. Als ze dan merkt dat het warm is in je kamer dan verdenkt ze je van het gebruiken van een heater die haar te veel energie kost en waarvoor ze wilt dat je betaalt. Ook al is het huis niet geïsoleerd en binnen net zo warm als buiten. Ik kan daar nog mee lachen maar Liu kon dat al snel niet meer.

Ook het huis zelf is vervallen van top tot teen. Niet geïsoleerd, vieze koelkasten, verrot hout, vieze badkamer, vieze keuken en overal zit de schimmel, in de badcel, op het plafond en in het vloerkleed. Ze doet net genoeg aan het huis zodat backpackers het willen huren en erin kunnen leven. Toen we in het huis kwamen zat de schimmel al op het plafond van onze kamer. Toch zei ze dat het door ons is gebeurt en vroeg ze me het schoon te maken. Ik ben de moeilijkste niet en aangezien ik ook graag in een schimmelvrije kamer woon zei ik ja. Ik ben ook de actiefste niet en toen ik het na 1 week nog niet gedaan had zou ze me “helpen”. En zo kwam ze op een ochtend met wat spuitbussen bleek en handschoenen en handdoeken aanzetten.

Ze had me al gewaarschuwd dat ik werkkleding tijdens het schoonmaken aan moet omdat dit spul je kleren kapot maakt. Ik had met deze waarschuwing op eigen initiatief mijn spullen die in de kamer rond slingerde in wat tassen gedaan en Liu’s spullen bedekt. Maar toen ze kwam heeft ze de bedekking van Liu’s spullen iets verplaatst, zei dat het goed was en liet ze mij aan het werk. Ik was het plafond aan het spuiten en zij stond erbij en was superblij dat de schimmel aan het verdwijnen was maar besteedde totaal geen aandacht aan de vloer waar al het bleek op druppelde. Hierdoor waren alle niet bedekte spullen besprenkeld met bleek. En dit betrof ook een vest van Liu.

Ik had dit niet door maar toen Liu thuis kwam was hij razend. Hij belde de huisbaas die hem vertelde dat ze het aan mij moest vragen omdat ik de schoonmaken was. Ik was verantwoordelijk. En daar kon hij het mee doen.

Hier had ik al op moeten mijn goedheid. Maar ze zou me 50 dollar lappen als ik ook de andere kamers zou doen. Dit alles moest gebeuren omdat er kopers zouden komen kijken om het huis te kopen. Een paar dagen later kwam ze weer met de spuitbussen en zo deed ik de andere kamers. Maar ook hier ging het mis. Ondanks dat ze voorzichtiger was was er weer een vest beschadigd. De jongens die de kamer huurden waren niet thuis, haar idee was om het vest te verstoppen en het geheim te houden. Mijn advies was eerlijkheid. En dat deed ze dan maar ook. Ze zei sorry, was bereid te betalen, maar dan moesten de jongens wel uitchecken en het huis verlaten. Dat was haar deal.

Liu werd alsmaar bozer en vroeg zich af waar zijn deal bleef. Ik kreeg na een ander gevecht tussen Liu en haar te horen dat ik niet meer met Liu mag praten over de situatie en neutraal moest blijven. En in een laatste poging om een goed woordje te doen voor Liu zodat hij wellicht een paar dagen huur gratis krijgt ging het ook bij mij mis.

Met al mijn wijsheid van de opleiding tot reisbegeleider ging ik het gesprek aan. Ik ging uitzoeken wat haar probleem was. En toen ik dat doorhad en mijn opinie vertelde en zei dat we beiden schuld hadden en niet de schoonmaker. Had ook ik het gedaan. Ze begreep mijn punt, maar het is fout. En als ik vervolgens haar woorden kopieer en zeg dat haar punt fout is wordt ze razend op me. Na onze uitcheck werden de andere huisgenoten geïnstrueerd om ons niet meer het huis in te laten.

 

Als lichte wraak hadden we 3 pannen en wat afwasmiddel voor onze roadtrip gestolen uit haar keuken. Maar bij het schrijven van deze blog krijg ik het gevoel dat er nog meer aan gaat komen. Want dat mens spoort niet en kan niet zo weg komen met haar daden.

One Response to Het oude huis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *