browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het leven is raar!

Posted by on 9 February, 2011

Des te meer je reist, des te meer je ziet en des te gekker dingen worden. En de eindconclusie is: “Het leven is raar, vreemd en onbeschrijfbaar.”16 miljoen Nederlanders, 6 miljard mensen op de wereld en allemaal emotionele wezens die maar wat doen. En ik wil dat relativeren maar in principe gaat dat niet. Dat is moeilijk voor mij omdat ik vaak alles een verklaring en beschrijving wil geven.

Gezien mijn tijd die ik uit moet zitten in Hong Kong vieren we mijn laatste nacht om de 2 dagen. We gaan dan naar de uitgaansstraat (Lan Kwan Fong) en doen helemaal gek totdat we de weg kwijt weer zijn. Van tevoren weet je net als met reizen nooit wat er zal gebeuren. Maar wat er gebeurt en wat je ziet maakt het leven gekker en gekker. Het is nooit standaard, maar altijd gezellig.
Op de normale avonden eindigden we op het podium met de drummer in een club of dansend op straat met een random Chinees. Maar er zijn ook niet normale avonden.

Er is een nacht waarin ik een bekende Nederlander heb ontmoet, vanwege zijn privacy noem ik zijn naam niet. Ik liep in mijn eentje door de “foute straat” van Hong Kong onderweg naar mijn Hostel vanaf de Lan kwan Fong. Ik hoorde Nederlands praten en besloot gezellig te praten met deze gasten. Later word mij verteld dat één van die mannen die en die bekende Nederlander is, ik kon hem niet. Maar als ik mee ging naar de volgende bar kreeg ik een pilsje van hem. Na een tijdje werden het er vier en zag ik hoe hij en zijn vrienden zich rijkelijk vermaakte met de prostituees daar. “Je kunt je vinger er gewoon half insteken” zei hij, geen probleem, het zijn toch maar rotwijven die op je geld uit zijn en hij liet het me zien. “Als je geld heb kan je alles maken, als je het niet heb, heb je pech!” Nooit gedacht dat het ook werkelijk waar was dat mensen zo hun carrière eindigen, maar ongelooflijk om dit gewoon te zien en mee te maken.
Uiteindelijk zat ik alleen in die bar met al hun overgebleven drank aangezien ze er allemaal vandoor waren met die prostituees. Goede live band speelde er trouwens in die club.

Een andere avond waarop we de echte laatste avond van de Franse jongen vierde. Een jongen waar ik per dag meer en meer respect voor krijg en waarvan ik zijn humor goed waardeer. Op die laatste avond ontmoette ik een hele KLM crew. Stewardessen, piloot, Copiloot. Die mensen vliegen naar een plaats, krijgen 300 dollar zakgeld mee voor 2 dagen en vliegen 2 dagen later weer terug naar Amsterdam. Ondertussen maken ze er een groot feest van en hebben samen dikke lol. Ook een manier van genieten van het leven zonder dat je geld hebt.

Zoals ik al zei, 16 miljoen Nederlanders. Ze zijn overal ergens anders op de wereld maar je vind ze overal en ze genieten allemaal op een andere manier van het leven. Iedereen denkt dat de manier waarop zij het leven beleven, de manier is om het leven te beleven. Maar niemand weet hoe je het leven nog meer of anders kan beleven. De mogelijkheden zijn verrassend en eindeloos.

Het leven en de mensen erin zijn maar raar!!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *