browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Goed en slecht, de aap is los

Posted by on 11 November, 2013

Met een gerust hart verliet ik Thailand. Op naar een nieuw avontuur. Ik had verteld over de monnik en het mediteren in de tempel. Ik zweerde bij het mediteren. De monnik gaf nog wat wijze adviezen mee om te leven met de je innerlijke wereld in combinatie met je uiterlijke wereld. En zo ga je maar weer verder. Aan jou de taak om je geest en lichaam bij elkaar te houden. Om de aap die je gedachten bestuurt niet als een dolle in het rond te laten denken. Maar als ik toen wist wat ik nu wist. Als ik toen hoorde wat ik nu hoorde maar dan op de ochtend dat ik de tempel in zou gaan. Had ik dan aan vijf dagen genoeg gehad? Had ik dan ook gelukkig die tempel verlaten. Had ik de tempel wel in gegaan?

Ik kreeg via de Whatsapp van mijn broer een brief van de bank. Ik had achterstand op mijn creditcard en ik moet afbetalen. Dit moet binnen een week gebeuren. Aangezien ik hem nooit gebruik en hij diep in mijn backpack weg gestopt was ben ik meteen gaan controleren. Diep in mijn tas zat hij niet meer. Toen ik online ging kijken bleek dat er in 3 dagen tijd 3000 euro mee is gepind in Thailand. Dat is even een hartverzakking!

Er zijn veel goede dingen gebeurt deze week. Ik ben uit het hostel verhuisd naar een flatshare. Ik woon nu samen met een Duitser, 2 Hongkongers, 2 Indische meiden, een Amerikaan uit Cali en een Franse meid. We hebben veel lol samen en het is net als op jezelf wonen alleen dan zonder eenzaamheid. Ik woon nu naast centraal station waardoor ik makkelijk naar allerlei sollicitaties kan.

Ik heb mijn eerste werkdag gehad. Het was via een uitzendbureau voor maar 1 dag maar mijn eerste dollars zijn binnen.

Ik ben in 1 keer geslaagd voor mijn heftruckrijbewijs waarvan het theorie gedeelte niet makkelijk was. Van de 5 die opgingen waren er 3 geslaagd.

Nieuwe kamer 1Het leven is mooi, en terwijl ik geniet van dit alles zit er ergens een stem achterin mijn hoofd. 3000 euro is een boel geld. Het blijft aan me vreten. Een stem die zegt dat het een rotzooi is. Ik loop van hot naar her omdat ik aan allerlei regels moet voldoen om het papierwerk voor mijn heftruckrijbewijs en de gestolen creditcard te regelen. Reizen met de trein is reteduur hier en je kunt niet eens een retourtje kopen en onderweg 3 stops maken en rondwandelen in nieuwe gebieden want dan slikt de machine je kaartje in. Een boete voor geen kaartje hebben kost 200 dollar. Het leven is hier duur en ik heb nog niet echt een vaste baan om alle kosten te dekken. En er is 3000 euro van me gejat. Het zaagt allemaal aan mijn hoofd. De aap heeft me te pakken.

Die monnik kan het mooi vertellen met zijn innerlijke wereld. Mijn innerlijke wereld staat op losse schroeven nu. Langzaam in de westerse wereld hier in Australië krijgt de aap mijn gedachten weer te pakken. Maar ondanks dat voel ik me nog steeds goed en blijf ik door gaan. Ik heb een dip maar mij krijgen ze niet te pakken. Always look at the bright side of life! Ik ga mijn geld terug krijgen. En als de bank mij niet schadevrij stelt moet ik er bikkelhard voor werken hier. Dat zal wellicht work in work worden in plaats work in Holiday. Ik ben in ieder geval in een land waar ik het makkelijker kan terug verdienen. Ik ga een baan krijgen, want ik ben geslaagd voor mijn certificaat en ik ga zometeen veel geld sparen en de rest van Australië zien en weer naar Thailand op vakantie. Thailand, een prachtig land die je van alles brengt. Kan niet wachten om er weer naar toe te gaan. Maar eerst weer geld sparen natuurlijk!

One Response to Goed en slecht, de aap is los

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *