browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Geen oorlog in Pattaya

Posted by on 27 April, 2011

Als je als man wilt weten hoe een vrouw zich in Europa voelt, moet je naar Pattaya gaan. Elke vrouw is daar op zoek naar een westerling met geld. Als een plaag zijn deze “Farangs” overal te vinden. Of op zijn Aziatisch uitgesproken “Falang”. Ik denk dat zo’n 30% hier wel blank is. De Falang is op zijn beurt weer op zoek naar een vrouw omdat hij totaal van de markt is afgeschreven in Nederland. En zo vind je de vele prachtige “verliefde” stelletjes overal in het straatbeeld van Pattaya terug. Eigenlijk bizar om te zien maar zolang de culturen het in stand houden kan dit blijven bestaan.

De hoeren in Pattaya deden mij denken aan mijn lieve oma Jongkind. Wat doen de hoeren hier dan? Je ziet namelijk niet direct dat het hoeren zijn. Ze dansen niet op de tafels in bikini’s maar werken gewoon als serveerder in de bar. Je verwacht het wel maar gedragen ze zich zo niet. Daarnaast zijn ze wel aardiger dan de standaard westerse vrouw. Met natuurlijk het bovenbeschreven motief. En als je jouw drankje heb besteld komen ze bij je zitten en gaan ze spelletjes met je spelen. Zo speelde ik Jenga met de Duitser en 2 meisjes, daarnaast speelde ik vier op een rij. Dit soort spelletjes heb ik in jaren niet meer gespeeld en deed me terug denken aan de maandagmiddagen waarop mijn oma altijd langs kwam om dit soort spelletjes met ons als 10 jarigen ukkies te spelen. Zij vond het prachtig en wij ook. En nu voel ik weer hoe prachtig het was altijd met oma.

Gelukkig heb ik Pattaya ook anders leren kennen. Dankzij Mark, een man die ik tegen kwam tijdens het waterfestival. Nadat hij mij ervan overtuigd dat ik tijdens dit festival de straat waar ik in wou niet droog zou kunnen overleven, heb ik me er ook deze avond bij neergelegd en me bij zijn team aangeschoven. De beste keuze die ik in Thailand gemaakt had.
Mark is een 41 jarige man uit Nederland die na zijn eerste keren in Thailand op Pattaya verliefd is geworden en daar een appartement heeft gekocht. Mark bood me aan om Pattaya van de andere kant te laten zien en mij de volgende dag rond te leiden in zijn auto. Natuurlijk heb ik dit gedaan.

Naar Pattaya zelf ben ik met de Duitser van mijn hostel in Bangkok afgereisd. Deze man heeft een paar jaar in Thailand gewoond. Hierdoor kent hij de taal, de weg, de goede plaatsen en wat mensen. Helaas ken hij niet zo goed met iemand rekening houden dus ben ik hem kwijt geraakt toen we samen zouden gaan sporten. Voor het sporten zou ik even gaan ontbijten terwijl hij bij de kapper was. Echter na mijn ontbijt was hij al weg gegaan bij de kapper.

Tiffany showDeze dag had ik me prima zelf vermaakt met nog wat tips die de Duitser had achter gelaten. Ik ben naar een geweldige sauna geweest. De entree kostte een drol en sauna vieren met Thaien is een geweldig tafereel. Ze houden ervan om de kachel te verhitten tot meer dan 100 graden volgens mij. De dikke eigenaar met wel 100 kilo vet was de aufguss meester. “OKE!” zei hij en gooide elke 5 seconden een beetje water erop. Daarnaast zijn het heel sociale mensen dus aanspraak heb je altijd.
Ook de Tiffany show was een tip die ik van de Duitser had mee gekregen. Dat is een van de meest bekende travestieten cabaret shows van de wereld. Hij was zeker de moeite waard om te zien, alleen wel veel travestieten en maar 4 normale jongens.

Mark heeft mij Koh Samed laten zien. Een prachtig eiland ten zuiden van Pattaya. De stranden waren er super wit en het water was nog warmer dan de lucht. Daarnaast heeft hij me heel veel weten te vertellen over Thailand en de Thaise cultuur. Wisten jullie bijvoorbeeld dat je moet staan voor de koning als hij op het scherm komt in de bioscoop? En als je het niet doet dat je dan serieuze problemen met de politie kan krijgen. De koning is desondanks het verplichte afgedwongen respect erg populair. Maar ook erg oud. Momenteel zijn er wat politieke problemen in Thailand tussen de armen en de rijken. De gemoederen blijven zeer rustig omdat de koning oproept tot rust. Vanwege zijn respect wordt dit gehoorzaamd. De vraag is, wat zal er gebeuren als hij dood is?

In Pattaya is een sterke invloed van het westen op komst. Zo bestaat er een hele Duitse wijk met Duitse bars. Geweldig om je aan de lange biertafels te bezatten met bier, spelletjes uit je jeugd te spelen met de aanwezige hoeren en je daarna te verwennen met een broodje Currywurst.
Ook waren een paar Nederlandse restaurants. Hiervan heb ik er twee getest. Dit heb ik natuurlijk grondig gedaan.
Bij het eerste restaurant bestelde ik een patatje oorlog en een broodje bal met mayo. Het resultaat: Een bord patat met uienringen samen met een bakje mayonaise en een bakje satésaus dat meer op een romige warme whiskysaus leek. Het broodje bal bestond uit een pistolet bal met de nodige groente (komkommer, sla, tomaat) en wat mosterd erover. Ook hierbij werd een bakje mayo geleverd. Wat ging er hier mis?? De eigenaar was al 5 jaar geen Nederlander meer. Haar man had dit opgezet en nu zijn ze gescheiden. Patat oorlog stond ook niet op de menu lijst en dit moest haar uitgelegd worden. Toen ze vroeg of de uien gebakken moesten worden, wist ik eigenlijk al dat het fout zou gaan.
Bij het tweede restaurant waar Mark mij heeft heen gebracht zat het patatje oorlog natuurlijk ook in de bestelling. Dit keer stond het eveneens niet op de kaart en probeerde we het weer zo goed mogelijk uit te leggen. Het resultaat was overduidelijk. We kregen een patatje wereldoorlog. Waarschijnlijk de derde. Ze had van het patatje speciaal op de menulijst een patatje oorlog gemaakt. Dat is dus de ketchup en de mayo volledig over de patat heen gespoten. (dus niet op een hoopje). Daaroverheen de uitjes en jaja, plus een bakje satésaus. Dat verstaat ze dus als je zegt “net als speciaal maar satésaus in plaats van ketchup.” Dat ging er waarschijnlijk mis. Daarnaast is de eigenaar vaker op vakantie dan dat hij in het restaurant aanwezig is.
We moeten de Thaien dus nog echt even uitleggen wat oorlog is!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *