browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Een weekje relaxen in Pai

Posted by on 19 October, 2011

Toen ik naar Varanassi, India ging werd het als de heilige plaats van India beschouwd. Een spirituele plaats. Een plaats waar de stank van de koeienschijt je bijna doet flauwvallen. Waar de gekke indiers een bad nemen in de heilige rivier die niet veel schoner kan zijn dan de steegjes waarin de koeienschijt ligt. En alle Indiërs die biddend bij de gaths (bid/was plaatsen) staan tijdens de ceremonies en deze heiligheid konden voelen.
Wat ik daar voelde was de hitte van de luchtvochtigheid en de benauwdheid van alle Indiers die je geen minuut met rust laten en geld aan je willen verdienen door je guide te zijn. Daarnaast voelde ik een vreselijke diarree voor 1 dag lang vanwege wat verkeerd voedsel.
Ik kon de heiligheid niet voelen.

Pai is de spirituele hoofdstad van Thailand. Een plaats om tot rust te komen. Een plaats waar mensen over de 4e dimensie praten en de kracht van nu. Iedereen is er wel bezig met meditatie, Reiki, yoga of het lezen van spirituele boeken. Het hoofddoel is jezelf vinden en geen zorgen maken alles. Peace en love zoals Bob Marley dat zou zeggen. En deze spiritualiteit kon je voelen. Ik had een bungalowtje langs de rivier waar ik in slaap viel en wakker werd met de geluiden van de natuur. Elke morgen doe je ontbijt en ontmoet je mensen en afhankelijk van de wind bepaal om je een hele dag te nietsen en te lezen of eens een keer naar de watervallen of de hotsprings te gaan. En iedereen die we tegenkomen kan dan mee. Alles loopt net hoe het uitkomt in Pai. Varanassi in India is er niets bij!

In pai heb ik tegen beter weten in een test uitgevoerd en gewoon 20 bath (0,50 cent) uitgeleend en terug gekregen van een thai. Owyeah! Het kan! Deze thai had me ook een nieuw woord geleerd. Chakwow, het zou Proost in het noorden van Thailand betekenen. Maar snel kwam ik erachter dat dit het thaise woord van masturbatie betekent. Niet zo netjes als je na 2 dagen bekend staat als de jongen die tegen iedereen chakwow heb lopen roepen.

Ook ik heb een dagje Yoga gedaan maar daar ben ik al veel te oud voor kwam ik achter. Ik dacht dat het 2 uur mediteren was maar dat is het even niet. Allerlei rare houdingen aannemen en daarna 2 dagen spierpijn. Ik werd er niet relaxed van. Dan maar aan de meditatie gegaan. Maar ook deze meditatie was niets voor mij dus eindigde ik mijn dagen met boeken lezen over spiritualiteit en gezondheid.

EN aan het eind van de week begint de stress weer. Terug naar Bangkok terwijl de wegen naar Thailand overstroomd zijn. Gelukkig kon ik nog wel vliegen en heb ik Thailand veilig bereikt om een nachtje met mijn neef Johan en Lars door te brengen in Bangkok. Ook dit was weer een aparte ervaring zo in Bangkok en reuze gezellig. Natuurlijk als je met Johan trekt de politie je aan maar verder was alles oke.

Momenteel is Bangkok alleen aan het noorden overstroomd. Er is nog steeds dreiging dat het in het centrum zal komen maar voorlopig is er nog steeds niets aan de hand. Het enige probleem is dat al het drinkwater is uitverkocht vanwege aanvoerproblemen. Snap jij dat nu? Water zat toch, gooi die dammen dan open! Hopelijk houdt Bangkok het vol totdat ik over 1,5 dag de stad ga verlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *