browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

De chinese muur

Posted by on 28 December, 2010

Naast het feit dat Mongolia voorbij is is het ook weer gedaan met de rust. Ik heb een strak schema voor China aangezien ik veel wil zien. Ik ben vrijdag aangekomen in Beijing en vertrek naar alle waarschijnlijkheid woensdag naar Zhengzhou waar ik de shaolin Temple wil zien. (Met de kungfu monnikken). Daarna Xian voor het leger. Misschien Chengdu voor pandas in het wild, Een Yangthze River Cruise als het mogelijk is, Yellow mountain, Shanghai en daarna afdalen naar Hong Kong is mijn plan. En dat allemaal voor 23 januari gezien mijn visa. Hierdoor heb ik amper tijd om te bloggen. Ook mijn jaarwisseling laat ik gewoon rustig voorbij gaan. Toch ben ik benieuwd naar het chinees vuurwerk hier. Chinees Nieuwjaar ga ik natuurlijk wel uitgebreid vieren. Dat gaat super worden in Februari.

De dag na aankomst in Beijing moest ik mij meteen klaar maken voor een belangrijke opdracht. De kpn Networkchallenge. (Ook niet mijn favoriete provider gezien de weinig oplossingen die ze bieden voor mij als reiziger). Kpn heeft een challenge bedacht waarin deelnemers allerlei idiote opdrachten moeten doen. De opdracht van deze week was een foto fixen van elk van de 7 wereldwonderen met jouw deelnemersnaam en een plaatselijke krant. Voor de Chinese muur ben ik benaderd. Op naar de muur dus, gewapen met een krant en een netbook vol namen. Piece of cake, niet?

Om bij de muur te komen had ik 2 opties. Zelf regelen of met de tour van het hostel welke 220 Yen (€ 25,-) inclusief entree en eten kost. Ik wou goedkoper dan de tour van het hostel. Dus ging ik zelf. Nou, ik heb het geweten. Ik werd aangesproken op het metro station door een mevrouw die zei dat ze de chauffeur van de bus naar de muur was. Ze begeleide mij naar de juiste stadsbus en ging met me mee. Zij was bestuurder van de minibus die op de stadsbus zou volgen. Ik had natuurlijk kunnen weten dat dit een rip off zou worden. Maar zo goedgelovig als ik ben trap ik erin. Pas wanneer ik bij de muur ben bespreken we de prijs. Ze wou 400 (€ 46) hebben voor de retour. Wat ik nog afgedingt heb naar 280 (€ 32). Ik moest ook nog entree betalen a 110 (€ 12,64) en mijn eten zelf regelen. Ik wou goedkoper uit zijn maar heb mezelf een wijze les geleerd voor de rest van China. Hierdoor was mijn humeur tijdens mijn loop op de muur al redelijk gezakt.

Op de muur zelf staan chinezen allerlei onzin te verkopen aan toeristen. Ook als je nee zegt blijven ze aandringen. Je kan je rit bijna niet vervolgen als je geen ja zegt. Supervervelend en respectloos. Wat mijn dag nog slechter maakt. Het kan dan wel op grappige wijze zijn maar het is gewoon niet grappig meer. Ze verlagen de reputatie van hun landgenoten die wel een vak geleerd hebben.
Je zou die vooruitstekende bovenkaak weer bijna terug hun mond inslaan. Maar nee……Whooosaa!! Ik ben nog op zoek naar een vredige respectloze counterattack.

Maar goed de missie. Niet zo makkelijk als gedacht. Op de koude hoogte met de zon op de achtergrond was het niet mogelijk om de foto’s te krijgen die gevraagd werden. Gelukkig kon ik vanuit een wachttoren (zonder zonlicht) mijn missie voltooien. Een klus van een half uur schat ik. Zonder lopen en handschoenen is dat toch redelijk koud. Maar ik heb een heleboel mensen gelukkig gemaakt en daar doe je het voor. En voor de Iphone natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *