Dat was Australië

15 oktober 2013, 9 uur in de ochtend landde ik in Sydney. Een heel jaar in het vooruitzicht. En ik had geen idee hoe ik dit jaar ging invullen. Wat ik zou gaan doen. Wie ik zou ontmoeten. Wat er zal gebeuren. En dat is waarom ik hou van reizen. Maar een jaar gaat zo snel. Want nu? Op 13 oktober 2014, is dat jaar voorbij. En zit ik in het vliegtuig terug naar Kuala Lumpur. Waarschijnlijk hetzelfde vliegtuig dat mij hierheen heeft gebracht. De droom is over.

Het was een jaar dat ik voor geen goud heb willen missen. Ik ben zo ontzettend blij dat ik naar Australië ben gekomen. Het land van een redelijk rechtssysteem en geen mierenneukerrij van de politie. Het land van de 7staten met ieder zijn eigen klimaat en regels. Het land van goede salarissen en kansen voor iedereen. Het land waarin je ook werkelijk iets kunt opbouwen. Het land van een prachtige natuur. Het land van de nationaal parken met openbare barbecues waar alle families en vriendengroepen op zondagen heerlijk van genieten. Het land met parken en gratis fitness pleintjes. Het eerste land van mijn reizen waar ik zou kunnen en willen wonen voor de rest van mijn leven.

CAM00130[1]In Australië heb ik veel meegemaakt, bereikt en geleerd. Een gestolen creditcard die mij bijna terug bij af bracht waar ik nu helemaal van opgekrabbeld ben. Mijn 30e verjaardag die fantastisch was gewoon omdat er random mensen aanwezig waren. Een fantastisch hostel bij aankomst waardoor ik Hakan heb ontmoet. De keuze met Hakan om naar een flatshare te gaan waardoor ik Liu heb ontmoet en vele anderen. Een fantastische kerst met al deze nieuwe vrienden. In 6 maanden bestond mijn rijk uit een auto, een fiets (die later 2 keer gestolen zou worden) en een aardige bankrekening en een Duitse/Turkse vriend en een Hongkonger waarmee ik een fantastische Roadtrip heb gemaakt. en half Australië heb gezien Bij terugkomst in Sydney nog een goede baan gevonden waarbij ik minimaal 50 uur per week kon werken en gemiddeld 900 dollar per week verdiende. Een fantastische maar ook nare tijd in een nieuw hostel bij terugkomst in Sydney. En zelfs op 1 punt had ik 2 fietsen. En dan het einde waar ik het probleem had om 1 fiets en 1 auto kwijt te raken. Gelukkig heeft god mij geholpen en is mijn fiets 4 dagen voor vertrek alsnog gestolen en heb ik mijn auto voor een prikkie kunnen verkopen aan een medebackpacker die hem door gaat verkopen.

CAM00131[1]En nu zit ik in het vliegtuig. Ik heb hier veel geleerd. Ik kwam in Australië aan en dacht dat het leven paradijs zou zijn. Maar het was niet. Werk vinden was niet zo makkelijk met de stijging van de werkloosheid hier en dan was ook nog eens mijn creditcard gestolen. Toch heb ik me staande gehouden, doorgezet, een plan uitgezet en ga ik nu weg met 15.000 dollar. Ondanks dat ik magazijnwerk heb vervuld ben ik dichterbij een idee gekomen wat voor soort werk ik zou willen in Nederland. Alleen waarom er zo veel idioten in mijn laatste hostel waren ben ik nog niet uit. Misschien omdat ik nu te goed ben geworden als backpacker.

Ik dank iedereen voor een fantastisch jaar in Australië. Iedereen, jullie, die mij hebben moeten missen in Nederland. Iedereen die ik heb ontmoet in Australië en er een goed jaar van hebben gemaakt. Mijn collega’s op het werk waar ik veel tijd mee heb doorgebracht en erg veel mee heb gelachen. Mijn recruiters bij het uitzendbureau die vertrouwen in mij hadden en ervoor gezorgd hebben dat ik non stop heb kunnen werken. Mijn trainers op het werk die mij onder hun hoede namen en mij gedrild hebben totdat ik alles wist. En vooral Liu en Hakan die een groot deel van.

7 Comments

Bart

October 14th, 2014

Haha geniale schrijver ben je ook heh “Gelukkig heeft god mij geholpen en is mijn fiets 4 dagen voor vertrek alsnog gestolen”
Soms heb jij ook echt al het geluk van de wereld 🙂

Komt er een deel 2 aangezien je laatste zin so abrubt stopt? Ik zat net lekker in je verhaal!

Veel plezier in Azie!

Zusje

October 14th, 2014

Right in the feels! Ik ben blij voor je dat je zo een fantastisch jaar hebt gehad maar je avontuur is nog niet over. Waar je heen gaat en wat je nu gaat doen… Ach laten we het bestemming onbekend noemen. Nog even genieten en je ding doen, je hebt geen idee hoe jaloers ik ben op je!

Ik ben benieuwd naar je volgende verhalen bro!

marjolein

October 14th, 2014

Ik dacht… die blijft daar. Wordt een Aussie, IS een Aussie! Was echt leuk om je verslagen te lezen. Blijf je nog een tijdje rondhangen in Azië? Of meteen door naar NL? Gr, marjolein

admin

October 14th, 2014

Rondhangen in Azie, ben naar Taipei gevlogen waar ik 2 weken verblijf. Het ligt aan mijn moeder wanneer ik naar NL kom.

Mamma

October 14th, 2014

Dan kan ik bij deze al melden dat het 29 december is als
Raymond terug komt.
Hij heeft nl. Een deal afgesloten met mij dat
als ik 3 maanden rook vrij ben hij dan terug komt naar Nederland.
wat hij alleen niet had verwacht dat ik mee ben gaan doen
met stoptober en vandaag 14 dagen rookvrij ben.
Via de app is Raymond elke dag aan het aftellen en de 70 dagen
Ger dagen zijn bijna weggetelt. En gaan bijna de 60 in!
Ik houd het wel vol maak je maar geen zorgen,

Jammer dat je blog zo abrupt eindigd. Ik zat er net als vele andere vet in
en dan dit! Laten we het houden op een flinke vermoeidheid,
En was je er niet helemaal meer bij met je hoofdje.
Xxx en zie je 29 december op schiphol

Linda Eppenga

October 14th, 2014

Hoi Raymond, Ik heb met genot je verhalen gelezen en gelachen en af en toe met verbazing gekeken naar je avonturen. Het gaf mij een ontsnapping en een kijkje in een ander leven. Dank daarvoor, ik zal je verhalen missen. En leuk dat zowel geldelijk maar vooral spiritueel zo rijk terugkomt 🙂 een fijne thuiskomst gewenst!

Anton

October 28th, 2014

Je zou kunnen denken aan werken..
Je kunt ook denken aan netwerkmarketing. Dat geeft je een mooie reden om over de hele wereld mensen te ontmoeten en verder helpen. Misschien een mooie manier om het nuttige en het aangename te verenigen. 😉

Leave a Reply