browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Crazy Taiwenese voodoo

Posted by on 26 January, 2014

“Heb je al gehoord wat er vandaag gebeurd is? Je hebt wat gemist!” Dat was de eerste vraag van Hakan toen ik thuis kwam van mijn werk en het appartement binnen stapte. Hakan zat in de woonkamer en vertelde mij het verhaal volledig. Toen ik in Peking was had ik al eens over Taiwanese voodoo geblogt. De gast die hiermee aan kwam zetten was volkomen gestoord in mijn ogen en één van de eerste mensen op een reis waar ik liever niet mee omging. Maar vandaag had Hakan een praktijkverhaal.

Toke, onze Deense flatgenoot had een 2 weekse roadtrip naar de outback van Sydney gemaakt. Vandaag was de dag dat hij terug kwam. Hij had geen sleutel van ons appartement en de bus arriveerde rond 3 uur in de nacht in Sydney. Daarom besloot hij in een café te wachten tot het een normale tijd was om ons wakker te bellen om in de flat te kunnen. Maar tijdens het wachten ontmoette hij een Taiwanees meisje die hem een gratis ontbijt aanbood in haar huis. Toke houdt van gratis eten en sloeg het aanbod niet af en zo vertrokken ze naar haar huis.

Alles leek fijn en aardig totdat ze tegen Toke zij dat ze mee moest komen naar haar slaapkamer en opeens haar kleren uittrok. In eerste instantie sloeg Toke ook dit aanbod niet af en ging ook naakt, maar het begon raar te worden toen hij geslagen werd voor iedere keer dat hij haar wou aanraken. Zijn instinct vertelde hem veel te laat dat ze waarschijnlijk niet spoorde en dat hij maar eens moest vertrekken.

In dit deel van het verhaal zit een mysterieus zwart gat. Het komt erop neer dat Toke naar onze flat is gekomen. En een paar uur later ging opeens de deur open en liep de Taiwanese meid naar binnen.

Toke zat buiten zijn sigaret te roken. Hakan en Liu zaten op de bank in de woonkamer. De twee Indische zusters waren in hun kamer. Alle andere flatgenoten waren op hun werk of niet aanwezig.

De Taiwanese meid kwam binnen en het leek wel alsof er een demon in haar zat. Ze ging op de bank zitten bij Hakan en Liu en begon allerlei spreuken en ceremonies uit te spreken. Ze ging van voor naar achter met haar handen maakten rare bewegingen. Dit ging voor 15 minuten lang door en Hakan en Liu probeerde haar te negeren. Daarna ging ze naar Toke en heeft ze een vloek over hem en zijn lul uitgesproken. Ook ging ze naar de keuken en heeft ze een paar glazen kapot gegooid. Vervolgens ging ze naar de kamer van de Indiërs om daar rare spreuken uit te spreken. Toen vond Hakan dat het genoeg was en heeft haar gesommeerd om die kamer te verlaten en te vertrekken uit het huis. Ze verliet de kamer maar het appartement wou ze niet verlaten. In plaats daarvan ging ze naar het balkon en heeft Toke in zijn arm gebeten. Toke heeft hierop het appartement wel verlaten en is naar de buren gevlucht. Tegen Hakan zei ze dat als hij haar aanraakte dat ze hem zou vermoorden. Ze zou terug komen wanneer hij sliep en hem vermoorden. Gelukkig heeft ze daarna vanzelf het appartement verlaten.

Inmiddels heeft Liu zijn Hongkongse vriend ingelicht die onderweg naar huis was. En juist wanneer hij het flatgebouw inkwam zag hij en Taiwanese meid in de lift die zich vreemd gedroeg naar zijn idee. Dit kon wel eens de gekke meid kon zijn waar Liu hem over had geïnformeerd. Hierop heeft hij haar begeleid naar het appartement van de manager zodat die haar aan de politie kon overdragen. Vervolgens heeft hij iedereen van onze flat opgeroepen om haar te identificeren. Ze kwamen allen beneden en bevestigden dat dit de meid was. Maar in dit appartement was ook onze Egyptische huisbaas op dat moment.

Ik heb via mijn manager al veel over onze Egyptische huisbaas gehoord. En de verhalen zijn niet zeer positief. Het is een onredelijke man te zijn met een eigen wil die niet voor rede vatbaar is. Hij is geen mensenpersoon en kan niet omgaan met mensen. Hij heeft schijt aan alles. Schijt aan zijn werknemers, schijt aan zijn huurders, schijt aan de politie en schijt aan de regels. Al het verhuur gaat illegaal zonder contracten en hij zit er ook niet mee in om zijn 3 gespierde Franse werknemers op je af te sturen om iedereen uit het appartement te sturen als de buren klagen dat er te veel geluid wordt gemaakt. Omdat deze man een eikel is en dat wellicht zelf weet, heeft hij daarom een paar managers c.q. vrouwelijke backpackers die meer geven om hu uiterlijk dan dat ze kunnen managen, in dienst genomen die de communicatie met de bewoners te voeren. Hun taak is om ons niet in contact met deze man te laten komen en voor ons alles proberen te doen wat mogelijk is.

Met deze man kwamen mijn flatgenoten in aanraking. In plaats van de situatie op te lossen besloot hij dat iedereen zijn huis moest verlaten. Oprotten! Schreeuwde hij. Ga weg! Uit mijn huis! Mijn flatgenoten laten zich niet zo behandelen en begonnen weerstand te bieden waarop Hakan in een worstelgevecht raakte met de Egyptische huisbaas. De managers stonden erbij en boden hun excuses aan voor zijn gedrag en vroegen vriendelijk of mijn flatgenoten wouden vertrekken. Hierop luisterden de flatgenoten en zo eindigde de dag. Volledig in schok werd ik opgewacht en werd mij dit verhaal verteld.

Ikzelf ben blij dat ik te werk was. Al mijn flatgenoten die erbij waren, waren van slag. Mijn taak was om de lach maar weer op die gezichten te krijgen en ze ervan te overtuigen dat het gebeurd is, niet veranderbaar is en ze er niet meer aan moeten denken. En vooral dat ze niet vervloekt zijn nu. We zullen zien of Toke nu gaat evalueren naar een monster door die vervloeking van zijn piemel en die tandafdrukken op zijn bovenarm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *