browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Azie of het westen?

Posted by on 22 September, 2011

Sinds dit jaar zijn er twee culturen die ik ken. De Westerse en de Aziatische. In de westerse is alles geordend en gestructureerd. Regels, normen, waarden, educatie, planning met tijdsdruk, toekomstplannen en zorgen zijn allemaal woorden die in onze cultuur passen.

De aziaten leven juist andersom. Veel dingen die in Europa verboden zijn kunnen hier gewoon. Een brand of een dode door een kortsluiting met water is zo nu en dan vrij gewoon. Ze hebben geen zorgen over de dag van morgen, denken niet ver vooruit, vaak een lage educatie. Een manier van leven waar wij nog een voorbeeld aan kunnen nemen zeggen vele Westerlingen hier. Wij zijn allemaal op geld uit en te veel met toekomst en regels bezig. We genieten inet van het leven zoals de Aziaten. Dat is fout zeggen ze dan.

En dan ga ik nadenken. Moet ik die mening delen of niet? En hoe zit het met mijzelf. Ergens is het waar. We genieten soms niet meer van vandaag, maar denken aan morgen. Als ik nu dit, dat en zus had, kon of voor elkaar heb, dan geniet ik pas. Ik heb het ook met mijn backpackreis. Ik maak me soms druk om vele toekomstideeen en plannen waardoor ik vergeet te genieten van vandaag en mijn reis waar ik nu aan bezig ben en van moet genieten. Terwijl vele mensen in Nederland elke dag moeten werken en graag een paar weken zouden doen wat ik al bijna en jaar doe. Ben ik dan nog wel goed bezig.

Als ik niet plan en aan mijn ontwikkelingen denk zoals de aziaten, zou ik volgens de Westerling die ik hier ontmoet een beter leven hebben. Daartegenover staat wel dat Aziaten voor 50 dollar per maand en 7 dagen per week als ober in een restaurant werken. Ook ben ik met deze denkwijze werkloos als ik terug kom. Hoger zal ik nooit komen omdat ik er niet over nadenk en geniet van vandaag zoals het zou horen volgens de mensen hier.

Ik snap dat aziaten relaxed leven maar geef mij maar de westerse cultuur om in te groeien en de aziatische voor vakantie of om in te leven. Ik vind dat nadenken over je toekomst en ontwikkeling wel degelijk loont en zou het zwaar krijgen als ik geen vrije tijd meer zou hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *