browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Aankomst host en de dagen in Moskou

Posted by on 25 November, 2010

Dit is een verslag verlaat omdat ik hem vergeten was te posten.

Mijn nieuwe Host Alex was een student aan de architect university van Moskou. Ik ontmoette hem samen met wat vrienden van hem in “de yard” van deze school. Meteen voelde ik mij weer student. Er hing een gezellige sfeer op het plein en van hieruit gingen we naar de hangout voor studenten “de subway” voor een cursus “how to be a student in Moscow”. Hier eten de meeste studenten de sub of the day voor 90 roebel, halen zij een lege drinkbeker uit de vuilnisbak en maken gebruik van de gratis refill. Daarna nog wat gehangen in het park en kennis gemaakt met het reizen voor studenten in de metro.

Alex heette mijn nieuwe host. Hij en zijn goede vriend hebben beide een passie voor fietsen op een fixed gear bike. Dit meestal door de drukke straten van Moskou waar ze geen fietsen kennen. In Moskou is het probleem dat zo’n fiets niet de metro in mag. Maar als ik de mevrouw bij de metropoorten even ging afleiden door in het Engels of Nederlands te vragen hoe je een ticket koopt, konden zij ongemerkt door de uitgang naar binnen sluipen. Ik kon geen eens nee zeggen of het plan was al gestart. Toen ze achterom keek schreeuwde ze nog tevergeefs maar de jongens liepen door de roltrap af en het plan was gelukt. Aangezien er geen verdere communicatie en belangen zijn werd er verder ook niets aan gedaan. “Welkom in Moskou!” zei Alex mij.

Alex slaapt in een appartement van zijn overleden oom. Dit appartement is verkregen uit de communistische tijd wat in houdt dat het een gift was van de overheid aan de oom en is geërfd waardoor er geen huur betaald hoeft te worden. De inrichting is nog kaal. Alex is van plan alles te beschilderen vandaar dat de inrichting nog even op zich laat wachten.

De volgende ochtend heeft Alex mij geleerd hoe je gratis reist in de metro van Moskou en niemand zich er druk om maakt. Althans, de medewerkers laten je gewoon gaan en waarschuwen niemand als je achter iemand aan het poortje door kruipt.

Deze dag heb ik weer veel gelopen en gezien en zou ik aan het einde van de dag optrekken met de goede vriend van Alex. Hij zorgt voor de surfers als Alex geen tijd heeft. Ik heb deze dag kennis gemaakt met een zwarte marktonder de brug waar puma vesten te koop waren voor 200 roebel (€ 4,70). Ondertussen zitten de blaren opmijn voeten en doet het lopen mij pijn. Nog even en ik ben klaar voor de Nijmeegse vierdaagse. Daarom heb ik veel gebruikt gemaakt van de metro en vanaf 15.30 de Mac als hangout gebruikt met mijn laptop. Helaas kon ik de vriend van Alex, welke Dimitri heet, niet ontmoeten omdat hij ziek was. De russen korten namen af Dimitri wordt dus Dima in Rusland. Dus nu weet ik een nieuwe naam voor mijn brotha die ook Dimitri heet.

Om 20.00 heb ik Alex weer ontmoet en zijn we naar huis gegaan om een keer vroeg te slapen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *