Skien en Skydive als afscheid

In Australië is het wintertijd. Het wordt hier dan erg koud in Sydney. ‘s ochtends is het 7 graden en in de loop van de dag rond de 15 graden. Niet normaal. Maar winter brengt ook goede dingen met zich mee. Australië heeft ook een berggebied waar je kan skiën in de winter. Snowy mountains genoemd. Een berggebied waar ze erg trots op zijn en daardoor overdreven duur is. Maar wat te vergelijken is met Sauerland, Winterberg in Duitsland. Het goedkope alternatief dat Nederlanders hebben om te wintersporten. En naar de snowy mountains ben ik gegaan met Liu voor 2 dagen. Ter ere van zijn vertrek.

Liu leren skiën in 2 dagen. Dat was de uitdaging. Dat moest me lukken. Maar deze random Chinees leren skiën, was een grote flop. We begonnen dag 1 op het vlakke gedeelte zodat ik Liu kon leren sturen en remmen. Hij deed het zeer goed. Tijdens één van onze ritten naar boven in de lift ontmoette we een Chinees. En de Chinees had naar zijn zeggen al 4 keer geskied in China. Hij was vandaag met zijn studievrienden uit Canberra een dagje in de bergen en moest aan het eind van de middag weer naar huis. De Chinees stelde voor om de lange lift naar de top van de bergen te pakken en wat meer uitdagende pistes te proberen. Natuurlijk ben ik voor dit idee. Ik wil graag skiën zoals ik gewend ben. En Liu leek me er ook klaar voor.

Snowy mountainsBoven aangekomen was mijn idee om de beginners (groene pistes) te pakken die daar waren. Zodat Liu de volgende stap kon oefenen. Maar toen kreeg de random Chinees een telefoontje van zijn vrienden. Het was tijd om naar huis te gaan, vroeger dan verwacht. En dit bracht wat problemen met zich mee. We waren helemaal boven, Er was maar 1 weg naar beneden en dat was de blauwe piste. Ik weet nog niet of Liu goed genoeg kan Skiën om deze blauwe Piste te doen. De random Chinees had geen idee hoe hij een kaart van het gebergte moet lezen.

Ik besloot om met de random Chinees en Liu naar beneden te gaan om hem te begeleiden. En toen kwam ik erachter dat de random Chinees totaal niet kon skiën. Zodra de blauwe piste begon ging hij recht naar beneden, in een pizza punt maar sturen kon hij niet. Hij crashte maar brak gelukkig niets. Ski’s waren uit en het duurde 5 minuten om die ski’s weer aan te krijgen. Vervolgens crashte hij iedere 20 meter opnieuw en vlogen de ski’s weer uit die hij dan weer niet aan kreeg. Het was 1 groot drama! Alles wat ik hem uitlegde nam hij niet in zich op. Het was pure humor. Ik moest er maar mee lachen, meer kan ik niet, maar het duurde 2 uur om hem naar beneden te krijgen, en zijn vrienden maar bellen waar hij bleef. Ik had een filmpje gemaakt van deze gozer zodat je een idee kan krijgen

Dag 2 was het idee om niet meer met mensen in de lift te praten. En dat heeft gewerkt. We oefenden veel op de groene pistes. Liu had de mindset in zijn hoofd dat hij mij niet mocht teleurstellen, niet mag opgeven en door moet gaan. Ik wacht ook nauwelijks op hem. En aan het einde van die dag deden we diezelfde blauwe piste 4 keer achter elkaar zonder problemen voor Liu. Missie geslaagd!

De weg terug naar Sydney hadden we een skydive mee gepakt in Goulburn. Dat was supervet!! Ook ter ere van zijn vertrek. De filmpjes zijn hier te checken.

Momenteel is Liu terug gevlogen naar Hong Kong en ben ik in de rouw. Mijn beste vriend in Australië heeft me verlaten. Ik heb 10 maanden met hem gereisd en ben erg blij dat ik hem heb mogen ontmoeten en zo lang met hem heb mogen reizen. Dank je Liu!!

2 Comments

Anton

August 25th, 2014

Grappig. 15 graden koud noemen… Of bedoelde je dat het -15 is? Zo koud is het toch meestal niet daar down under? Het scheelt zelfs niet veel of het is daar nog warmer dan hier, eerder deze week was het tijdens regenbuien soms 14 graden op sommige plaatsen.

Nu je daar toch zo gezellig bezig bent, kun je je niet aanmelden als ski-leraar? dan verdien je ook nog iets met alle moeite die je neemt. 😉

Your Name

August 25th, 2014

ja ja die Raymond,
net al als zijn vader, die ook deze week de lucht in ging.
Wij hebben net voor de zoveelste keer weer naar je filmpjes gekeken, en blijven ervan genieten. Waar ik van op keek was dat ik het filmpje zag van Liu dat jij eerder sprong en later landde dan jouw.
Jammer dat we vernamen dat Liu weer terug moest, dit zal een vriend voor het leven zijn voor je, als jij hier 10 maanden mee optrek terwijl je alleen wilde reizen zegt dit wel wat. Kop op hoor er bestaat nog zoiets als Skype en internet hoor ik je nog zeggen!
Werkse daar nog even voor je weer het land verlaat.
En hoop dat een volgend blog nu niet weer zo lang op zich laat wachten….

Xxx Mamma

Leave a Reply