browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Skien en Skydive als afscheid

Posted by on 24 August, 2014

In Australië is het wintertijd. Het wordt hier dan erg koud in Sydney. ‘s ochtends is het 7 graden en in de loop van de dag rond de 15 graden. Niet normaal. Maar winter brengt ook goede dingen met zich mee. Australië heeft ook een berggebied waar je kan skiën in de winter. Snowy mountains genoemd. Een berggebied waar ze erg trots op zijn en daardoor overdreven duur is. Maar wat te vergelijken is met Sauerland, Winterberg in Duitsland. Het goedkope alternatief dat Nederlanders hebben om te wintersporten. En naar de snowy mountains ben ik gegaan met Liu voor 2 dagen. Ter ere van zijn vertrek.

Liu leren skiën in 2 dagen. Dat was de uitdaging. Dat moest me lukken. Maar deze random Chinees leren skiën, was een grote flop. We begonnen dag 1 op het vlakke gedeelte zodat ik Liu kon leren sturen en remmen. Hij deed het zeer goed. Tijdens één van onze ritten naar boven in de lift ontmoette we een Chinees. En de Chinees had naar zijn zeggen al 4 keer geskied in China. Hij was vandaag met zijn studievrienden uit Canberra een dagje in de bergen en moest aan het eind van de middag weer naar huis. De Chinees stelde voor om de lange lift naar de top van de bergen te pakken en wat meer uitdagende pistes te proberen. Natuurlijk ben ik voor dit idee. Ik wil graag skiën zoals ik gewend ben. En Liu leek me er ook klaar voor.

Snowy mountainsBoven aangekomen was mijn idee om de beginners (groene pistes) te pakken die daar waren. Zodat Liu de volgende stap kon oefenen. Maar toen kreeg de random Chinees een telefoontje van zijn vrienden. Het was tijd om naar huis te gaan, vroeger dan verwacht. En dit bracht wat problemen met zich mee. We waren helemaal boven, Er was maar 1 weg naar beneden en dat was de blauwe piste. Ik weet nog niet of Liu goed genoeg kan Skiën om deze blauwe Piste te doen. De random Chinees had geen idee hoe hij een kaart van het gebergte moet lezen.

Ik besloot om met de random Chinees en Liu naar beneden te gaan om hem te begeleiden. En toen kwam ik erachter dat de random Chinees totaal niet kon skiën. Zodra de blauwe piste begon ging hij recht naar beneden, in een pizza punt maar sturen kon hij niet. Hij crashte maar brak gelukkig niets. Ski’s waren uit en het duurde 5 minuten om die ski’s weer aan te krijgen. Vervolgens crashte hij iedere 20 meter opnieuw en vlogen de ski’s weer uit die hij dan weer niet aan kreeg. Het was 1 groot drama! Alles wat ik hem uitlegde nam hij niet in zich op. Het was pure humor. Ik moest er maar mee lachen, meer kan ik niet, maar het duurde 2 uur om hem naar beneden te krijgen, en zijn vrienden maar bellen waar hij bleef. Ik had een filmpje gemaakt van deze gozer zodat je een idee kan krijgen

Dag 2 was het idee om niet meer met mensen in de lift te praten. En dat heeft gewerkt. We oefenden veel op de groene pistes. Liu had de mindset in zijn hoofd dat hij mij niet mocht teleurstellen, niet mag opgeven en door moet gaan. Ik wacht ook nauwelijks op hem. En aan het einde van die dag deden we diezelfde blauwe piste 4 keer achter elkaar zonder problemen voor Liu. Missie geslaagd!

De weg terug naar Sydney hadden we een skydive mee gepakt in Goulburn. Dat was supervet!! Ook ter ere van zijn vertrek. De filmpjes zijn hier te checken.

Momenteel is Liu terug gevlogen naar Hong Kong en ben ik in de rouw. Mijn beste vriend in Australië heeft me verlaten. Ik heb 10 maanden met hem gereisd en ben erg blij dat ik hem heb mogen ontmoeten en zo lang met hem heb mogen reizen. Dank je Liu!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *