browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

5 december, Sinterklaas

Posted by on 5 December, 2010

Elk jaar rond Sinterklaas was het voor mij altijd 1 groot feest. Vol spanning leefde je naar die 5 december toe. s’ Nachts niet kunnen slapen vanwege de spanning wat er in je schoen zou zitten. Op 5 december altijd eerst Sinterklaas op bezoek bij Sesamstraat kijken en dan in de auto naar Oma. Want daar zou Sinterklaas langs komen. Het waren mijn kinderjaren voordat ik de leeftijd van 9 jaar bereikte. Bij oma was het altijd een groot feest. De hele familie was er en dat was echt een hok vol. Na lang wachten, zingen en spelen met mijn neefjes en nichtjes kwam hij dan. Sinterklaas met zijn pieten. Een stevige kerel met een dik boek onder zijn arm waar je dan weer na lang wachten even op schoot mocht zitten. En inderdaad. Hij wist alles van je en in zijn boek zaten al je tekeningen die je voor het slapen gaan in je schoen had gedaan. Het kon niet anders of het was echt!
Later kwam je er achter dat Sinterklaas een stevige vrouw was i.p.v. een kerel. Ze was zelfs een bekend figuur in het dorp en voor de drumband waar ik op zat. Sientje Filano (als ik het goed spel). Maar voor mij bleef ze sinterklaas.

Nadat het niet meer bij oma werd gevierd en ik op de rand van het geloof erin hing. hebben wij nog eens 2 jolige pieten thuis gehad en een sinterklaas met 2 pieten. (Welke ik na 5 minuten direct kon identificeren als mijn schoolmeester Frans met zijn zoon en een vriend)

Als je op reis bent, dan denk je nog eens terug aan allerlei dingen in je leven. En 1 daarvan rond deze tijd, is natuurlijk sinterklaas. Totdat mijn zusje er al een paar jaar niet meer in geloofde hebben wij het gevierd. Het zijn mooie en bijzondere herinneringen voor mij uit mijn jeugd en ik ben blij dat mijn ouders mij dit hebben gegeven. Achteraf het grootste cadeau wat ik van sinterklaas (mijn ouders) heb gehad.

Dank je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *